Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μέρκελ και Ολάντ θα δει στη Ρίγα ο Τσίπρας- Συμφωνία με την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου θέλει η γερμανίδα Καγκελάριος

Μέρκελ και Ολάντ θα δει στη Ρίγα ο Τσίπρ...

Επεσήμαναν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν

Με Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθεί στην Ρίγα της Λετονίας ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones. Το κλίμα φαίνεται ότι γίνεται πιο... εύκρατο καθώς σε συνάντηση που είχαν  στο Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ, επεσήμαναν ότι  οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε πως η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε πως είναι ανάγκη η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου, ενώ ο γαλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν επισημαίνοντας  πως η πρόοδος στις διαβουλεύσεις πρέπει επιταχυνθεί.
Προσέθεσε μάλιστα πως όλοι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

O Γερούν Ντάισελμπλοθμ πάντως  δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της κατά τη Σύνοδο Κορυφής  στη Ρίγα της Λετονίας αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι μια απόφαση σχετικά με το χρέος της Ελλάδας και τις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις θα ληφθεί κατά τη διάρκεια συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Παρασκευής» τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Νομίζω ότι είναι απίθανο», πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για τις διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις