Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα Κύθηρα μετέβη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στα Κύθηρα μετέβη ο σεβασμιότατος Μητροπ...

Θα προεξάρχει στην Θεία λειτουργία για τον Άγιο Προστάτη του νησιού, Όσιο Θεόδωρο

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων την Τρίτη 12 Μαίου 2015 γιορτάζει πανηγυρικά τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμον ιερά Μονή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης, απόψε Δευτέρα 11/5/2015 στις 19.00 εψάλη Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ενώ το πρωί της Τρίτης 12/5, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του προσκεκλημένου, σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Κατόπιν θα λάβει χώρα η ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο του μοναστηριού.

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ στην σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο διαδίκτυο, «Εὐχόμενοι, ὅθεν, ὅπως ἔχετε τήν εὐλογίαν καί τήν σκέπην τοῦ Ἁγίου Προστάτου μας Ὁσίου Θεοδώρου, Σᾶς προσκαλοῦμεν νά τιμήσετε μέ τήν παρουσίαν Σας τάς ὡς ἄνω ἑορταστικάς ἐκδηλώσεις. Ἐπί δέ τούτοις, διατελοῦμεν μετ' Ἀναστασίμων εὐχῶν καί ἐξαιρέτου τιμῆς».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιερά Μητρόπολη των Κυθήρων είναι η μικρότερη σε πληθυσμό και ενορίες όλης της Ελλάδος.  Είναι ωστόσο μεγάλη και πλούσια σε εκκλησιαστική ιστορία και παράδοση.

*Ο Κυθήρων Σεραφείμ είχε επισκεφθεί την Πάτρα κατόπιν προσκλήσεως του κ.κ. Χρυσοστόμου το 2008 και μάλιστα είχε λειτουργήσει στον ιερό ναό Παντανάσσης.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις