Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Μαθήτρια λιποθύμησε από την κούραση την ώρα σχολικής συναυλίας

Αιγιάλεια: Μαθήτρια λιποθύμησε από την κ...

Προκλήθηκε αναστάτωση

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής εν ώρα μουσικοφιλολογικής εκδήλωσης, όταν μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου της Αιγιάλειας που συμμετείχε στην εκδήλωση εμφάνισε λιποθυμική τάση, προφανώς από την κούραση και την ορθοστασία για αρκετή ώρα.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το κοριτσάκι συνήλθε λίγο αργότερα, λαμβάνοντας φροντίδες από την οικογένειά του και τους δασκάλους του. Το ζήτημα όμως αναδεικνύει και μια άλλη πτυχή, που ίσως πολλοί να μην της δίνουμε την πρέπουσα προσοχή: Τα παιδάκια σήμερα, από την πρώτη Δημοτικού κιόλας, είναι επιφορτισμένα με ολοένα αυξανόμενες ευθύνες που κάποιες φορές είναι αδύνατον να τις φέρουν σε πέρας: Μαθήματα, γλώσσες, εξωσχολικές δραστηριότητες ποικίλου ενδιαφέροντος που όμως εξαντλούν τα παιδικά μυαλά αλλά και τα σώματά τους.

Μιλώντας ειδικότερα για μαθητικές εκδηλώσεις, θα ήταν καλό οι διοργανωτές (συνήθως εκπαιδευτικοί αλλά και Σύλλογοι Γονέων) να λαμβάνουν υπόψιν την κούραση, όχι μόνο με τα δεδομένα των μεγάλων αλλά και των παιδιών και να φροντίζουν για τη μείωση της διάρκειας αλλά και για την όσο το δυνατόν άνετη διεξαγωγή τους, ειδικότερα για τους μικρούς 'πρωταγωνιστές'.

Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί που σίγουρα κάνουν εξαιρετική δουλειά όλο το χρόνο υπό πολύ αντίξοες συνθήκες και είναι γνωστό πως δεν βάζουν τίποτα παραπάνω από την ασφάλεια και τη χαρά των παιδιών.

filodimos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις