Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ο Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015 στο ΜΕΤ του Πανεπιστημίου

Πάτρα:Ο Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μο...

«Μουσεία για Αειφόρο Κοινωνία -Μουσεία για μια Καλύτερη Κοινωνία»

Τα Μουσεία σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την Διεθνή Ημέρα. Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας με την ευκαιρία του Εορτασμού της ΔΗΜ 2015 διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων  για διαφορετικά είδη κοινού.

Ο εορτασμός ξεκινά αύριο Τρίτη 12 Μαϊου 2015, στις 10.00, με την εκδήλωση «Μουσεία για μια καλύτερη κοινωνία-Σχολεία για ένα Ασφαλές Διαδίκτυο» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων 46ο, 49ο, 50ο, 55ο. Οι σχολικές ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ακολουθεί η  εκδήλωση «Μουσεία για μια καλύτερη κοινωνία», την Παρασκευή 29 Μαϊου 2015,στις 10.00,  θα συνδιοργανωθεί με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα σχολεία του «Πολιτιστικού Δικτύου Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Παν/μίου Πατρών “Οι μαθητές συνομιλούν με τις συλλογές του ΜΕΤ Π.Π. & εμπνέονται, μαθαίνουν, δημιουργούν”»

Τέλος, ο Εορτασμός θα κορυφωθεί με την Κεντρική εκδήλωση "ΤΑ  ΜΟΥΣΕΙΑ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ: ΦΟΡΕΙΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΤΗΣ  ΑΕΙΦΟΡΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" το  Σάββατο 6 Ιουνίου στις 19.00. Συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Πολιτιστικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και τα υπόλοιπα θεσμοθετημένα Μουσεία του ΠΠ, το Μουσείο Ζωολογίας και το Μουσείο Βοτανικής και την υποστήριξη σημαντικών φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις