Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Στον Κατρούγκαλο την Τετάρτη για τη μονιμοποίησή τους οι σχολικές καθαρίστριες

Πάτρα:Στον Κατρούγκαλο την Τετάρτη για τ...

Συνέλευση σήμερα, συνέντευξη τύπου αύριο

Έκτακτη Γενική Συνέλευση εν όψει της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πάτρας, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

 

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον δίκαιο αγώνα τους, μεταφέροντας και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για απαίτηση μονιμοποίησης όλων των εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, με την πρόσληψη τους στο Δήμο –ενώ σήμερα απασχολούνται με «σύμβαση έργου-αίθουσας» από τις Σχολικές Επιτροπές- γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Ο κ. Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε και στις απαιτήσεις διαφόρων παραγόντων του δημόσιου βίου και εκπροσώπων του κεφαλαίου, για την είσοδο εργολάβων και ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα των σχολείων, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορηματικά δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τέτοια  ρύθμιση και θα αντιταχθεί με όλες τις δυνάμεις της, διεκδικώντας με όλους τους εργαζόμενους, την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

 

Ο Αντιδήμαρχος έκανε τέλος γνωστό, ότι θα συμμετάσχει στην συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσουν αύριο (Τρίτη 5 Μαΐου) τα Δ.Σ. Σωματείων του Δήμου στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ενώ αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, θα μεταβεί μαζί τους την Τετάρτη, στην συνάντηση με τον Υπουργό.

 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πάτρας:

Το θέμα της συνάντησης με τον Υπουργό είναι τα προβλήματα των εργαζομένων καθαριστριών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , οι συνθήκες εργασίας , οι απαράδεκτες αμοιβές , το ασφαλιστικό , διεκδικώντας σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα .

 

Στην συνέλευση των εργαζομένων καθαριστριών ΙΔΟΧ παρεβρέθησαν και εξέφρασαν την ενεργή στήριξη στον αγώνα τους , το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ με απόφαση διοικητικού συμβουλίου, το σωματείο καθαριότητας του Δήμου Πατρέων , το σωματείο των υπαλλήλων και το Σωματείο των οδηγών θεωρώντας ότι το πρόβλημα των εργαζομένων καθαριστριών πρέπει να γίνει πρόβλημα όλων των εργαζομένων του κλάδου και οι διεκδικήσεις των καθαριστριών ,διεκδικήσεις όλου του κλάδου, κόντρα και σε αντιπαράθεση με τη λογική και τις μεθοδεύσεις όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. να αποσταθεροποιούν την εργασία, να γίνεται ο εργαζόμενος πάμφθηνος ,να τινάζονται στον αέρα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να ανοίξει ο δρόμος να παραδοθούν τομείς του Δημοσίου στους ιδιώτες , στην κερδοσκοπία τους με εργαζομένους φτηνούς σκλάβους.

 

Αποφασίστηκε από την συνέλευση των εργαζομένων και τα παραβρισκόμενα σωματεία, κινητοποίηση και μετάβαση στην Αθήνα των εργαζομένων την ίδια ώρα που θα γίνεται συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο , ενώ στο πλευρό των καθαριστριών  θα είναι το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ με απόφαση διοικητικού συμβουλίου όπου κήρυξε και στάση εργασίας για όλες τις καθαρίστριες στο Νομό Αχαϊας

Από το κλαδικό συνδικάτο και το Σωματείο Καθαριστριών κηρύχθηκε 5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη για να διευκολυνθεί η μετάβαση των εργαζομένων στην Αθήνα από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων.

 

Τα σωματεία Καθαριστριών –Κλαδικό, Καθαριότητας-Οδηγών και υπαλλήλων καλούμε τα ΜΜΕ της πόλης των Πατρών σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα της διοίκησης στον 1ο όροφο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις