Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η τουριστική ανάπτυξη και ο αυτοκινητόδρομος στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου Ηλείας που έγινε στο Βαρθολομιό

Η τουριστική ανάπτυξη και ο αυτοκινητόδρ...

Παρουσία του Δημάρχου Πηνειού, Εμπορικών Συλλόγων και Ξενοδόχων η συζήτηση που είχε αρκετά τοπικά χαρακτηριστικά

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και το σοβαρό θέμα του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Νομού αποτέλεσαν κορυφαίες ενότητες προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ηλείας, που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο Βαρθολομιό.

Στη συνεδρίαση που εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αποκεντρωμένων δραστηριοτήτων του Επιμελητηριακού θεσμού στο Νομό μας δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη του Δ.Σ του  ΕΒΕ  να επικοινωνήσουν και με φορείς του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου  του Βαρθολομιού και γενικότερα του Δήμου Πηνειού, ενώ στη διάρκεια της διαδικασίας του Συμβουλίου, επικράτησαν αρκετά τοπικά χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση μάλιστα παρευρέθησαν και εξέφρασαν ενδιαφέρουσες  απόψεις επί των θεμάτων, ο Δήμαρχος  Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλόπουλος  και Μαφρέδας, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων  Βαρθολομιού κ. Γιώργος Τσερεμές, Γαστούνης κ. Φώτης Κορδοπάτης και Ανδραβίδας κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας κ.κ. Αντώνης Μαυρόπουλος και Φώτης Μπακογιάννης κ.α

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος ενημέρωσε για την πρόσφατη συνέλευση της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Πάτρα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόταση του ΕΒΕ Ηλείας για την ενίσχυση επιχειρήσεων στον τομέα μεταποίησης μέσου της ΚΑΠ, στην ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου, ειδικά στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων κλπ.

Μίλησε ακόμη για τα ζητήματα που έχουν σχέση με το ΕΤΕΑΝ και πως μπορούν να βοηθηθούν τα μέλη του Επιμελητηρίου από αυτό, όπως για άλλα θέματα εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών από τις υπηρεσίες του επιμελητηριακού θεσμού.

Στα αναπτυξιακά ζητήματα, ο τουρισμός όπως ήταν εύλογο για μια περιοχή όπως το Βαρθολομιό μπήκε σε προτεραιότητα, καθώς συζητήθηκαν προβλήματα  αλλά και κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή για την προσέλκυση περαιτέρω επισκεπτών με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Ωστόσο πολλοί από τους παρευρισκομένους έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Ολυμπίας οδού και την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί εκφράζοντας τη  δυσφορία τους για την τελευταία αρνητική εξέλιξη του έργου. Τόνισαν ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να εννοείται σε έναν τόπο που δεν έχει καν ένα μεγάλο και ασφαλή δρόμο που θα συνδέεται και με τις τουριστικές περιοχές του.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός στην τοποθέτησή του εξήρε την προσπάθεια του Επιμελητηρίου για το έργο του αυτοκινητόδρομου, κάνοντας λόγο για σωστές κινήσεις επί της ουσίας, ώστε να προχωρήσει η Ολυμπία οδός.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών και των τοπικών αγορών από τον θεσμό που τους εκπροσωπεί, αναφέροντας ότι γίνεται μια σημαντική διαδικασία που μπορεί να έχει αρκετά θετικά αποτελέσματα ειδικά στην περίοδο της κρίσης.

Να σημειωθεί ότι μίλησαν όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι φορείς  όπως και πολλά μέλη  του Δ.Σ  του ΕΒΕ (ο  αντιπρόεδρος Ν. Παναγιωτακόπουλος, οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Μπαδάς, Μπουλούτας κ.α).

Το Βαρθολομιό τέλος, αποτέλεσε τρίτο «σταθμό» της αποκεντρωμένης λειτουργίας οργάνων του θεσμού καθώς ήδη έχουν προηγηθεί συνεδριάσεις του Δ.Σ στις περιοχές Ανδρίτσαινας και Βουπρασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις