Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

I. Φωτήλας - Συμμετείχε στην συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας -Συναντήθηκε και με τους φροντιστές της Πάτρας

I. Φωτήλας - Συμμετείχε στην συνέλευση τ...

Μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο 25 και 26/4/2015

Το διήμερο 25 και 26 Απριλίου 2015 ο βουλευτής του Ποταμιού στο νομό Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας συμμετείχε στις ακόλουθες συσκέψεις-συναντήσεις στο νομό.

Το Σάββατο 25/4,  απηύθυνε χαιρετισμό στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Πόρτο-Ρίο.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού επισήμανε την ανησυχία που μεγαλώνει ανάμεσα στους πολίτες για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας  της κυβέρνησης με τους εταίρους  με αποτέλεσμα η οικονομία να ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας. Τα επιμελητήρια, υπογράμμισε, είναι αναγκαίο να στηριχθούν με τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό στην λειτουργία τους, αφού προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την Κυριακή 26/4, συνάντησε τους φροντιστές της Πάτρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των Φροντιστών ο κ. Φάκος Κοσμάς – Πρόεδρος, ο κ. Κωστόπουλος Σπύρος – Αντιπρόεδρος, ο κ. Σινούρης Παναγιώτης – Γραμματέας και το μέλος του συλλόγου Κολιοφώτης Φώτης.

Συμμετείχαν επίσης και τα τοπικά στελέχη της επιτροπής Παιδείας του «Ποταμιού» στην Αχαΐα Ανδρέας Κοσμάτος και Λευτέρης Σπετσιέρης. Οι φροντιστές εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς. Σε αυτό υποστήριξαν πως υπάρχουν μεταξύ άλλων προβλέψεις που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των φροντιστηρίων, εντείνοντας την γραφειοκρατία.

Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε για την επίσκεψη, υπογράμμισε καταρχάς την απαράδεκτη πρακτική του Υπουργού να μην επιθυμεί να θέσει το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση, στοιχείο που αναδεικνύει το προβληματικό χαρακτήρα του σχεδίου νόμου.

Αφού επισήμανε την  έμφαση που δίνει το Ποτάμι και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης σε μια νέα πνοή στην Παιδεία, παρατήρησε πως γενικότερα στον χώρο της Παιδείας, με τις ρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση, επιστρέφουμε σε προβλέψεις παρελθόντων δεκαετιών, της εξυπηρέτησης δηλαδή στενών μικροκομματικών και πελατειακών λογικών που δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών. Άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις των φροντιστών και δεσμεύτηκε να μελετήσει τα θέματά τους.

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 συναντήθηκε επίσης με τα μέλη και τους φίλους του «Ποταμιού» στην Πάτρα αλλά και στον δήμο Αιγιαλείας, όπου συζητήθηκαν οι  τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα των περιοχών και οι πρωτοβουλίες του Ποταμιού.

Κοινή ήταν η ανησυχία για τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής με τον βουλευτή να επισημαίνει πως  υπάρχει άμεση ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους προκειμένου να μην αμφισβητηθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας που θα έχει δραματικές συνέπειες στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις