Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σταγόνα στον ωκεανό οι "έξυπνες στάσεις" - Στην πλειονότητά τους είναι ακόμα… τριτοκοσμικές! Αγανακτισμένοι οι πολίτες

Πάτρα: Σταγόνα στον ωκεανό οι "έξυπ...

Πολλά χρόνια πίσω βρίσκεται στο Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης

Όταν πριν από λίγο καιρό τέθηκαν σε λειτουργία στην Πάτρα οι πρώτες «έξυπνες στάσεις» το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα με τους συμπολίτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να δηλώνουν χαρούμενοι για την εξέλιξη, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι αυτές θα συμβάλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι δυστυχώς ελάχιστα πράγματα άλλαξαν αφού, επί της ουσίας, οι στάσεις αυτές αποτελούν την φωτεινή εξαίρεση μιας εντελώς διαφορετικής πραγματικότητας. Και τούτο γιατί οι συνθήκες που επικρατούν στην συντριπτική πλειοψηφία των στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ είναι πραγματικά τριτοκοσμικές.

Στις περισσότερες στάσεις μια απλή ταμπέλα με ένα λεωφορείο και τους αριθμούς των γραμμών είναι το μόνο που βρίσκουν οι συμπολίτες. Παράλληλα τον χειμώνα βέβαια, όσους περιμένουν το λεωφορείο, τους τρώει το αγιάζι και η βροχή ενώ τον καλοκαίρι τους λιώνει ο ήλιος αφού δεν υπάρχουν, ούτε καν στο κέντρο, στέγαστρα.  

Όπως επισημαίνουν οι Πατρινοί ο διασκορπισμός των  φωτεινών πινάκων με την ένδειξη για το χρόνο άφιξης των λεωφορείων δημιουργεί μια ψευδεπίγραφη εικόνα εκσυγχρονισμού του αστικού ΚΤΕΛ.

Για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό τους προαπαιτούνται κάποιες στοιχειώδεις και βασικές ενέργειες που έχουν από μηδαμινό έως πολύ μικρό κόστος:

Α) ονοματοδοσία των στάσεων

Β) τοποθέτηση στεγάστρων σε όλες τις στάσεις.

Γ) αναγραφή όχι μόνο σκέτου του αριθμού των λεωφορείων που διέρχονται αλλά και η ύπαρξη πίνακα με τον αρχικό και τον τελικό προορισμό του εκάστοτε δρομολογίου αλλά και υποσημείωση του ονόματος της κάθε στάσης.

Αυτά είναι μερικά από όσα χρειάζονται για να ξέρει ο πολίτης ποιο λεωφορείο περνά από κάθε στάση, που πηγαίνει και σε ποια στάση βρίσκεται σε σχέση με τον προορισμό του.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ όμως, παρά την κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στα λεωφορεία, λόγω της οικονομικής κρίσης, επί της ουσίας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

Ας δουν οι υπεύθυνοι την περίπτωση της Αθήνας... και θα καταλάβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πάτρα: Έφτασαν οι "έξυπνες" στάσεις

"Άναψε" σήμερα η πρώτη "έξυπνη" στάση Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις