Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύξηση της ροής των μεταναστών περιμένει το Λιμεναρχείο – Κατάργηση των προσφυγικών στρατοπέδων ζητά η δημοτική Αρχή

Πάτρα: Αύξηση της ροής των μεταναστών πε...

Θα επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν στην Ιταλία

 

Αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών, που θα επιχειρήσουν να φύγουν για την Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, αναμένει για την επόμενη περίοδο το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Την ίδια ώρα, η δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει

ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να κλείσει οριστικά τα κέντρα κράτησης.

Αν και στο Λιμεναρχείο δεν έχει φτάσει κάποιο σήμα για αυξημένη ροή των μεταναστών, ωστόσο ο κεντρικός λιμενάρχης Τρύφωνας Κοροντζής σε δηλώσεις του, εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα, που ο καιρός καλυτερεύει και ευνοεί τη διαμονή στο ύπαιθρο, πολλοί μετανάστες θα έρθουν από την Αθήνα στην Πάτρα, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου δια θαλάσσης στην κεντρική Ευρώπη.

Πάντως, τον Μάρτιο καταγράφηκε από το Λιμεναρχείο, μικρή μείωση του αριθμού των συλληφθέντων μεταναστών.

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών με την αστυνομία, συνεχίζουν τους ελέγχους και τις συλλήψεις έξω και μέσα από τη λιμενική ζώνη.

Συνολικά απασχολούνται σήμερα 15 λιμενικοί στην ζώνη αυξημένης προστασίας και σε κάθε μετανάστη που συλλαμβάνεται, ακολουθείται είτε η ποινική διαδικασία της προσαγωγής στον εισαγγελέα, είτε η διοικητική της απέλασης.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πατρέων: Απαιτεί υποδομές φιλοξενίας προσφύγων και δομές που θα τους διευκολύνουν να μεταφερθούν με ασφάλεια στον προορισμό τους

Οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό - Κέντρα υποδοχής και διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες - Έγγραφα στους Σύρους

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις