Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενοικιαστήριο στο ...Παναγιωτοπουλέικο στο Αίγιο έναντι 500 ευρώ την ημέρα- Ένα υπέροχο κτίριο με μακρά ιστορία

Ενοικιαστήριο στο ...Παναγιωτοπουλέικο σ...

Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό θα πρέπει να επιπλωθούν πλήρως οι κρεβατοκάμαρες με vintage έπιπλα και εξοπλισμό

Δυναμικά στην αξιοποίηση των ακινήτων του και μάλιστα με τρόπο...ανατρεπτικό, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Δήμος Αιγιαλείας, στον αγώνα του για αναζήτηση εσόδων που θα τονώσουν τα πολύπαθα ταμεία του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του filodimos.gr, το οικονομικό επιτελείο του Δήμου κατέθεσε προς το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο σχετική πρόταση, η οποία συν τοις άλλοις περιλαμβάνει την ενοικίαση δωματίων του Παναγιωτοπουλέικου αρχοντικού για λίγους και εκλεκτούς επισκέπτες, που θα πληρώνουν φυσικά το ανάλογο αντίτιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 500 ευρώ την ημέρα!

Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό θα πρέπει να επιπλωθούν πλήρως οι κρεβατοκάμαρες με vintage έπιπλα και εξοπλισμό που να ταιριάζει στη διακόσμηση και στην ιστορία του κτιρίου, όπως και να διαμορφωθεί χώρος για πολυτελή μπάνια. Επίσης, στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η ενοικίαση της μεγάλης αίθουσας του 2ου ορόφου για εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, συνεστιάσεις και πάρτυ, για όσους βέβαια είναι σε θέση να αντέξουν το κόστος του να κάνουν δικό τους, έστω και για λίγες ώρες, το σπάνιο αυτό οικοδόμημα που κοσμεί το κέντρο της πόλης του Αιγίου και που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας.

Πηγές της Ανδρέου Λόντου σημειώνουν πως η δημοτική αρχή έχει δει με καλό μάτι αυτές τις προτάσεις, καθώς αρκετά αρχοντικά σε όλη τη χώρα έχουν αξιοποιηθεί αναλόγως και επιφέρουν ικανοποιητικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους, αφού πρώτα ξεπεραστούν οι γνωστοί ελληνικοί γραφειοκρατικοί σκόπελοι που αφορούν ειδικά σε διατηρητέα κτίρια.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ένα αρχοντικό του 1901 στην περιοχή του Μονοδενδρίου στην Πάτρα που σύμφωνα με το γνωστό site πώλησης-ενοικίασης ακινήτων spitogatos.gr, ενοικιάζεται με την ημέρα από 900 ευρώ ημερησίως για συνέδρια, ομιλίες, γάμους και δεξιώσεις, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα διαμορφώνεται στα 20.000 ευρώ.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως ο πρώτος ιδιοκτήτης του κτιρίου Σωτήρης Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον σπουδαίο αρχιτέκτονα της εποχής Παναγιώτη Κάλκο, ο οποίος ξεκίνησε τις εργασίες το 1857, δημιουργώντας ένα οικοδόμημα μνημειακό, με αυστηρό σχήμα εξωτερικά, αποζημιώνοντας τον επισκέπτη με ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία σε νωπογραφίες με πλούσια χρώματα, μαρμάρινες σκάλες και κολώνες, σφυρήλατα μπαλκόνια, ξύλινα πατώματα και επενδύσεις κ.α..

Το διακόσμησαν Ιταλοί καλλιτέχνες από την παροικία της Πάτρας, οι οποίοι πιθανότατα εργάστηκαν και στη διακόσμηση των τότε Ανακτόρων και σημερινής Βουλής των Ελλήνων και στις δόξες του ήταν γεμάτο με βαρύτιμους τάπητες, πολυτελή έπιπλα, αγάλματα, μικρά και μεγάλα αντικείμενα που ήρθαν από την Ευρώπη ακτοπλοϊκώς και τα μετέφεραν άμαξες με βόδια από το λιμάνι του Αιγίου στο σπίτι μέσω του πλακόστρωτου δρόμου, της "Τεμπελόραχης". Τα περισσότερα κειμήλια δυστυχώς σήμερα αγνοούνται και μένουν ελάχιστες φωτογραφίες του αρχοντικού στις δόξες του, για να διασωθεί η αίγλη που γνώρισε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις