Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία παράσταση - αφιέρωμα στον Ζαμπέτα στις 19 Απριλίου 2015 στην Πάτρα - Θα τραγουδήσει και ο Φίλιππος Νικολάου

Μία παράσταση - αφιέρωμα στον Ζαμπέτα στ...

Διοργανώνει η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρας «Εν Χορδώ» του μαέστρου και σολίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου

Μία μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού, Γιώργο Ζαμπέτα, από την Ορχήστρα «Εν Χορδώ», με ερμηνευτή τον γνωστό και αγαπητό ερμηνευτή των δεκαετιών του ’70 και του ’80, Φίλιππο Νικολάου θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα στην Πάτρα.

Αμέσως μετά την τηλεοπτική εμφάνιση της Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας «Εν Χορδώ», στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του «Alpha», το Πατρινό Σύνολο του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, προετοιμάζει πυρετωδώς την καθιερωμένη ετήσια συναυλία του.

Η 50μελής Ορχήστρα της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, πρόκειται να παρουσιάσει την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στις 20.00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την μουσική παράσταση - αφιέρωμα με τίτλο «Γιώργος Ζαμπέτας - Μπουζούκι αγάπη μου», με κεντρικό καλεσμένο όπως προείπαμε, τον διαχρονικό ερμηνευτή, Φίλιππο Νικολάου.

Πρόκειται για μία ακόμα καλλιτεχνική – μουσική παραγωγή της Ορχήστρας «Εν Χορδώ», που φέτος είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και δάσκαλο του λαϊκού τραγουδιού, Γιώργο Ζαμπέτα (1925-1992).

Μέσα από ένα πρόγραμμα 2,5 ωρών, μουσικοί και τραγουδιστές, θα παρουσιάσουν τις χαρακτηριστικότερες επιτυχίες του αξέχαστου καλλιτέχνη (Μάλιστα Κύριε, Χίλια περιστέρια, Η Κυριακή, Δημήτρη μου Δημήτρη μου, Ο πιο καλός ο μαθητής, Σήκω χόρεψε συρτάκι, Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά, κ.α.), διανθισμένες από θεατρικά και χορευτικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, το Θεατρικό Εργαστήρι Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμού, της θεατρολόγου Κατερίνας Μιχαλοπούλου θα ξετυλίξει μέσα από δραματοποιημένες ενότητες σύντομα στιγμιότυπα από τις κυριότερες περιόδους της ζωής του Γιώργου Ζαμπέτα ενώ ο Χορευτικός Σύλλογος «Καρατζάδες», με χοροδιδασκάλους την Βασιλική Σιβρίκα και τον Νίκο Κοτσόκολο, θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.

Το ερμηνευτικό μέρος, θα κρατήσουν οι καταξιωμένοι Πατρινοί τραγουδιστές, Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη και Σπύρος Βέρρας.

Στο δεύτερο μέρος της μουσικής παράστασης, θα εμφανιστεί ο Φίλιππος Νικολάου (ο οποίος και ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιώργο Ζαμπέτα), για να θυμίσει στο ακροατήριο τα κορυφαία τραγούδια του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φιλόδοξης παραγωγής «Γιώργος Ζαμπέτας- Μπουζούκι αγάπη μου », έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Μιχαλοπούλου, τα κοστούμια υπογράφει η Ειρήνη Μπαλλή, τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης, τα εικαστικά η Κανέλλα Στασινοπούλου ενώ την οργάνωση παραγωγής και την παρουσίαση έχει επωμισθεί ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο βιογράφος του Γιώργου Ζαμπέτα, συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος.

*Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και η γενική είσοδος, έχει οριστεί στην συμβολική τιμή των 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture