Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Περιβαλλοντική ενημέρωση σε δημοτικά σχολεία του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Αχαϊα: Περιβαλλοντική ενημέρωση σε δημοτ...

Απο το Φορέα Διαχείρισης

Περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση με επίσκεψη στα δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Π.Ε. Αχαΐας και Π.Ε. Ηλείας) θα πραγματοποιήσει ο Φορέας Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής παρακολούθησης του Εθνικού Πάρκου δυο νέα περιβαλλοντικά προγράμματα υλοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα για την ανάκαμψη των πελαργών (Ciconia ciconia) και τον εντοπισμό-χαρτογράφηση της θαλάσσιας χελώνας (Caretta caretta), τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών» έτους 2014 του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ (νυν ΥΠΑΠΕ).

Μια από τις κύριες δραστηριότητες του Φ.Δ. που υλοποιεί είναι η περιβαλλοντική ενημέρωση-εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει διαδραστική παρουσίαση η οποία θα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε μορφή Power Point και προβολή video ενώ στη διαδικασία θα συμμετέχουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων με ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Βασικός σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία της προστασίας και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος με ειδική αναφορά σε δυο σημαντικά είδη της πανίδας, τον πελαργό και την θαλάσσια χελώνα καρέττα, γνωρίζοντας καλύτερα οι μαθητές το Εθνικό Πάρκο και κατανοώντας την σπουδαιότητα της προστατευόμενης περιοχής.

Στην διαδικασία θα συμμετέχει το επιστημονικό προσωπικό του Φ.Δ. με τον επιστημονικό συνεργάτη του Φ.Δ., περιβαλλοντολόγο κ. Διονύση Μαμάση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις