Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα:Προσφορές λίγο πριν το Πάσχα- Συγκρατημένη η αγορά στην εκπτωτική περίοδο

Πάτρα:Προσφορές λίγο πριν το Πάσχα- Συγκ...

ΕΣΕΕ: Μειωμένος περίπου κατά 1 δισ. ευρώ ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων το 2015

Συγκρατημένοι ήταν οι καταναλωτές στη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015.Όπως δηλώνει στο thebest.gr o Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Θανάσης Σπυρόπουλος η κίνηση σε τοπικό επίπεδο μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο γύρω στο 20% ενώ επικαλείται και την έρευνα της ΕΣΣΕ σύμφωνα με την οποία ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων του 2015 μειώθηκα κατά περίπου 1 δις ευρώ.

Αυτή  την περίοδο, όπως τονίζει αρκετοί έμποροι έχουν προχωρήσει σε δεκαήμερα προσφορών προκειμένου να «διώξουν» ότι εμπόρευμα της χειμερινής περιόδου έμεινε στα ράφια ενώ εκτιμά ότι η συγκράτηση των καταναλωτών  και αυτή την περίοδο έχει να κάνει και με την έλευση των εορταστικών ημερών του Πάσχα, όπου όσο πλησιάζουμε η αγορά θα αναθερμανθεί, όπως εκτιμά.

Ωστόσο δε λείπουν περιπτώσεις όπου η αγοραστική κίνηση σε κάποιες επιχειρήσεις αυξήθηκε. Ο γνωστός επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος της  Dur Α.Ε. Θεόδωρος Δούρος κάνοντας αποτίμηση της περιόδου βάζει θετικό πρόσημο, καθώς η κίνηση ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι , ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει γενικότερη  αβεβαιότητα και αστάθεια στην αγορά, πράγμα που παρατηρείται έτσι κι αλλιώς τα τελευταία 5 χρόνια.

«Έχουμε μάθει κατά την τελευταία 5 ετία το παιχνίδι της υπομονής. Το οικονομικό περιβάλλον είναι αβέβαιο   και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και στο άμεσο μέλλον,αλλά ελπίζουμε για το λίγο καλύτερο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά