Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ "Έμφυτο Ελάττωμα" με την ατμόσφαιρα '70ς προβάλλεται στην Αθήνα

Το φιλμ "Έμφυτο Ελάττωμα" με τ...

Διοργανώνεται και συζήτηση την Κυριακή στον "Δαναό" μετά την προβολή των 18.00

Μια μοναδική συζήτηση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, όσοι επισκεφθούν αυτή την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015, τον κινηματογράφο Δαναό, στην Λ. Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα για να δουν την αριστουργηματική τελευταία ταινία του Αμερικανού ιδιαίτερου auteur Πολ Τόμας Άντερσον, «Έμφυτο Ελάττωμα –Inherent Vice».

Σε μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα βραδιά, ο κόσμος του βιβλίου θα συναντήσει αυτόν της 7ης τέχνης, σε μια συζήτηση μεταξύ φίλων για τον ιδιαίτερο κόσμο του συγγραφέα Τόμας Πίντσον και την μοναδική κινηματογραφική ματιά του Πολ Τόμας Άντερσον.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, στην αίθουσα του Δαναού, αμέσως μετά την απογευματινή προβολή των 18.00.

Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν ο Γιώργος Κυριαζής, μεταφραστής της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Έμφυτο Ελάττωμα», ο συγγραφέας Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας Το Βήμα, Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η εταιρία διανομής της ταινίας, Tanweer, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με την ευγενική υποστήριξη του κινηματογράφου Δαναός.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015. Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Λίγα λόγια για την ταινία

Το «Έμφυτο Ελάττωμα» είναι προσαρμογή του 7ου και πιο αστείου μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, η έβδομη ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον και η πρώτη ταινία που γυρίστηκε ποτέ βασισμένη στο μυθικό, εφευρετικό, πολιτισμικά καλειδοσκοπικό έργο του Πίντσον.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό φιλμ νουάρ που «βυθίζεται» στην ψυχεδελική ομιχλώδη ατμόσφαιρα και τη νέον λάμψη της αμερικανικής υποκουλτούρας των ‘60s, έχοντας για κεντρικό ήρωα τον Ντοκ Σπορτέλο (Χοακίν Φοίνιξ). Μία ταινία για την ψυχεδελική δεκαετία του '60 που, με την επίφαση της αστυνομικής πλοκής, αναφέρεται στα χαμένα χρόνια της αθωότητας, των ελαφρών και σκληρών ναρκωτικών, του αχαλίνωτου σεξ, της κυριαρχίας του ροκ-εν-ρολ αλλά και της ζωντανής (τότε) ελπίδας ότι η ανθρωπότητα μπορούσε να επινοήσει έναν άλλο τρόπο ζωής, να βρει την παραλία κάτω από το λιθόστρωτο, όπως λέει το γνωστό σύνθημα του γαλλικού Μάη του '68 που είναι και προλογικό επίγραμμα στο βιβλίο του Πίντσον.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ, ξεχωριστός και ιδιαίτερα ευφυής σκηνοθέτης Πολ Τόμας Άντερσον («There Will Be Blood – Θα Χυθεί Αίμα», «The Master») σκηνοθετεί ένα all star καστ αποτελούμενο από τους υποψήφιους για Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ («The Master», «Walk the Line», Τζος Μπρόλιν («True Grit», «No Country for Old Men) και Όουεν Γουίλσον («The Royal Tennenbaums», «Midnight in Paris»), τους βραβευμένους με Όσκαρ Ρις Γουίδερσπουν («Walk the Line») και Μπενίσιο Ντελ Τόρο («Traffic»), σε μία διασκευή και παραγωγή του ιδίου.

*Το «Έμφυτο Ελάττωμα» που αναμένεται με ενδιαφέρον και από το Πατρινό σινεφίλ κοινό, είχε και 2 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και κοστουμιών. Επίσης είχε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture