Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Αποκριάτικο εργαστήρι δημιουργικότητας με θέμα τον Αρλεκίνο

Πάτρα: Αποκριάτικο εργαστήρι δημιουργικό...

Από την Κοινο_Τοπία για παιδιά 4-9 ετών

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ οργανώνει αποκριάτικο παιδικό εργαστήρι δημιουργικότητας στον πολυχώρο της, Μαιζώνος 139 κ’ Παντανάσσης στον 4ο όροφο (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου).

Το εργαστήρι στο οποίο μπορεί να συμμετάσχουν παιδιά 4–9 ετών, με σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση, γίνεται δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 6μμ-8.15μμ κατά τη διάρκεια του οποίου δε θα επιτρέπεται η παραμονή των συνοδών των παιδιών στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί.

Στο εργαστήρι στο οποίο θα μπορούν να λάβουν μέρος προνήπια από (4 ετών) έως και μαθητές Γ΄Δημοτικού (9 ετών) τα παιδιά μέσω ενός δημιουργικού παιχνιδιού που θα περιλαμβάνει αφήγηση, δραματοποίηση και αυτοσχεδιασμό, εκφραστική δημιουργία μέσω ζωγραφικής και μικροκατασκευών και χορό θα μάθουν για την ιστορία του Αρλεκίνου, ο οποίος φορούσε ένα πολύχρωμο, μπαλωμένο ρούχο -οι πρώτες μάσκες Αρλεκίνου ήταν από ξύλο, ενώ μετά φτιάχνονταν από δέρμα- θα απεικονίσουν αποκριάτικες φιγούρες, θα δημιουργήσουν καρναβαλικά στοιχεία όπως καπέλα και μάσκες τα οποία στο τέλος θα χρησιμοποιήσουν για να ολοκληρώσουν το ωραίο τους δίωρο με ένα πάρτυ.

Οι δημιουργικές δράσεις που θα συνδέσουν τις διάφορες μορφές τέχνης με το παιχνίδι σε μια παραγωγική για την ηλικία των παιδιών έκφραση στόχο έχουν στην προσέγγιση του καρναβαλιού σαν μια περίοδο πολιτιστικής δράσης που εμπεριέχει πρωταρχικά βεβαίως το στοιχείο της διασκέδασης.

Το εργαστήριο γίνεται με θεματική επιμέλεια και εθελοντική προσφορά των δασκάλων και νηπιαγωγών Τέτας Σαββανή, Δήμητρας Κοκκινοπούλου, Αίγλης Θεοχάρους και Δήμητρας Χριστοδουλοπούλου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Αίγλη Θεοχάρους από Τρίτη 10 Φεβρουαρίου καθημερινά 2.30μμ-4μμ και 9.30μμ-10.30μμ στο 6978.260548 (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture