Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Καραγκιοζογκαλοπ" το θέμα του αποκριάτικου χορού της Πολυφωνικής

Πάτρα: "Καραγκιοζογκαλοπ" το θ...

Την Τσικνοπέμπτη

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πολυαναμενόμενη και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθιερωμένη ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΑΣΚΕ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί την ΤσικνοΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο ‘’ΣΥΜΠΟΣΙΟ’’ [πάροδος Αθηνών και Κανελλοπούλου, κάτω από τις γραμμές του τρένου].

Το φετινό θέμα του χορού θα είναι: ‘’ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΓΚΑΛΟΠ’’.

Ευφάνταστο θέμα, στηριγμένο σε παραγωγή του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ του Οργανισμού, που θα έχει και την ευθύνη της παρουσίασης του θέματος και το οποίο θέμα, δίνει την ευκαιρία της σάτιρας, του γέλιου και του εφήμερου προβληματισμού, όμως και τη δυνατότητα της όποιας σοβαρής ή κωμικής αμφίεσης όσων μετάσχουν.

‘’Ο Καραγκιόζης, είναι από τις λίγες θεατρικές μορφές, που διαμόρφωσαν έναν σταθερό κώδικα παραστάσεων, που αντέχει στην επανάληψη, αυτοδιορθώνεται και αφομοιώνει καινούρια θέματα στον διαχρονικό καμβά του. Οι ζωντανεμένες φιγούρες τού Καραγκιόζη αναδεικνύουν, με σατιρικό τρόπο, το  κοινωνικό γίγνεσθαι της καθημερινότητας’’.

Θα λάβουν μέρος τα μέλη του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, Κωνσταντίνος Σολωμός, Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, Διονύσης Τουλιάτος, Κώστας Οικονομόπουλος και Ιάσονας Πανέτας- Φελούρης, σε επώνυμους ρόλους της ‘’οικογένειας’’ του Καραγκιόζη. Η ενδυματολογική επιμέλεια θα είναι της Δόμνας Τεκτωνίδου, ενώ τα κείμενα, η κινησιολογία και η σκηνοθεσία, της Διευθύντριας του τμήματος, Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου.

Οι προσκλήσεις του χορού, διατίθενται ήδη, από τα γραφεία του Οργανισμού [Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά πρωί και απόγευμα, τηλ. 2610 279.679 και 2610 222.248]

Επίσης στο πλαίσιο της Πατρινής Αποκριάς, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ θα γιορτάσει παραδοσιακά και όπως κάθε χρόνο, τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης [12 Φεβρουαρίου], στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, από τις 8 το βράδυ.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture