Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα:Σε έξαρση γρίπη και λοιμώξεις - «Βουλιάζει» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τα περιστατικά - Χαμός στις παθολογικές και τα ΤΕΠ-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Σε έξαρση γρίπη και λοιμώξεις - «Β...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι ελλείψεις της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική κρίση επιβαρύνουν τα δημόσια νοσοκομεία

Σε έξαρση βρίσκεται αυτή την εποχή η γρίπη και γενικά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού με αποτέλεσμα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να δέχεται πληθώρα περιστατικών. Χθεςσε ημέρα εφημερίας, από το πρωί τα ΤΕΠ «έσκασαν» από τον αριθμό των ασθενών που προσήλθαν με ιώσεις κ.α., όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος, που έζησε από κοντά την κατάσταση στην προσπάθεια διευθέτησή της

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπονάνος αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 40 άτομα με συμπτώματα γρίπης και ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού στις δύο παθολογικές κλινικές και εκτός αυτών, καθώς οι ασθενείς δεν χωράνε. Έχουμε πληρότητα 150% στις παθολογικές κλινικές αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση για μια ακόμα φορά γίνεται έκρυθμη στα δημόσια νοσοκομεία την εποχή της έξαρσης των ιώσεων. Από τη μία  ανησυχία  και  από την άλλη οι γενικότερες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και η οικονομική ένδεια οδηγούν πολλούς στα ΤΕΠ.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη γρίπη. Αυτή τη στιγμή  δεν νοσηλεύεται ούτε ένα περιστατικό στη ΜΕΘ του Ρίου. Απευθύνω έκκληση στους ασθενείς να απευθύνονται πρώτα στον οικογενειακό γιατρό τους ή σε γιατρούς του ΠΕΔΥ και να μην προσέρχονται με απλά συμπτώματα στο νοσοκομείο γιατί από τη μια ο συγχρωτισμός εγκυμονεί κινδύνους και από την άλλη δημιουργείται πρόβλημα στους γιατρούς ως προς τη διάκριση των βαριών περιστατικών. Δυστυχώς καταλήγουμε να έχουμε στα επείγοντα περιστατικά που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από την πρωτοβάθμια περίθαλψης , η οποία είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα ο ρόλος το νοσοκομείο του Ρίου , που είναι τριτοβάθμιας περίθαλψης να διαστρεβλώνεται».

Στο θέμα αναφέρθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ο καθηγητής της παθολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Γώγος. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κατάσταση σε ημέρα εφημερίας ήταν το ίδιο εκρηκτική με αποτέλεσμα να χρειαστεί να συνδράμει την κατάσταση το νοσοκομείο του Ρίου, με τη νοσηλεία πέντε περιστατικών.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being