Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Γλασκώβη της Σκωτίας ο νεαρός τενόρος Νικόλας Μαραζιώτης

Από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Γλασκώβη της Σ...

Ο ταλαντούχος Πατρινός λυρικός ερμηνευτής του Μουσικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ συνεχίζει τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πατρινός νεαρός τενόρος Νικόλας Μαραζιώτης ανήκει στα νέα ταλέντα του λυρικού θεάτρου, ο οποίος ξεπήδησε μέσα από το Εργαστήρι μουσικού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και συνθέτη Θοδωρή Αμπαζή, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Οι ταλαντούχοι νέοι λυρικοί καλλιτέχνες επιλέχθηκαν και «στελέχωσαν» το νεοσύστατο Μουσικό εργαστήρι κατόπιν ακροάσεως έχοντας στη συνέχεια την δυνατότητα και το μοναδικό προνόμιο να παρακολουθήσουν έναν πλήρη κύκλο σεμιναριακών μαθημάτων από διακεκριμένους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών.

Μάλιστα τα παιδιά του λυρικού εργαστηρίου που είναι αλήθεια ότι έδωσαν μία νέα πνοή στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας αναβιώνοντας την μεγάλη παράδοση που είχε η Αχαική πρωτεύουσα στο λυρικό θέατρο και την όπερα, πραγματοποίησαν και μουσικές παραστάσεις που ανέβηκαν από το θέατρο της Πάτρας όπως οι «Γάμοι του Φίγκαρο», η «Σατανερί» που αποτέλεσε την 1η μεταπολεμική αναβίωση του συγκεκριμένου έργου του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και η νοσταλγική παράσταση «Σφίξε με».

Να προσθέσουμε πως το πρόγραμμα του λυρικού εργαστηρίου γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων».

Ακόμα ορισμένα από τα παιδιά ανάμεσα τους και ο Νικόλας Μαραζιώτης είχαν εμφανιστεί στο Κάστρο της Πάτρας, το καλοκαίρι του 2013, πριν από την παράσταση «Τρωάδες» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ερμηνεύοντας παλιά τραγούδια και μελοποιημένα χορικά, ως ένα προοίμιο, εισάγοντας το κοινό στην ατμόσφαιρα της παράστασης που ακολουθούσε. Υπεύθυνος του λυρικού εργαστηρίου είναι ο Χαράλαμπος Γωγιός, ο οποίος και ήταν ο μαέστρος και ενορχηστρωτής της παράστασης «Σατανερί».

Όπως είχε πει ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Θοδωρής Αμπαζής που αυτό το διάστημα έχει σκηνοθετήσει και γράψει την πρωτότυπη μουσική στην όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του χιονιού» (όπου μάλιστα παίζουν και τραγουδούν μέλη του λυρικού εργαστηρίου όπως η Μαρία Κατριβέση, ο Σπύρος Παπαδάτος και η Αγγελική Ζωή Καραγκούνη) κάποια από τα παιδιά συνεχίζουν επάξια τις σπουδές τους στο μουσικό εργαστήρι του θεάτρου της Πάτρας ή σε σχολές της Αθήνας ενώ κάποια άλλα ήδη άνοιξαν τα φτερά τους για το εξωτερικό όπου και κάνουν επιπλέον σπουδές.

Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν είναι ο Νικόλας Μαραζιώτης (είχε κάνει το ρόλο του Παμίκου στην «Σατανερί» που είχε παιχθεί και χειροκροτηθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, σε σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Ευκλείδη και Δημήτρη Δημόπουλου), ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα στην Γλασκώβη της Σκωτίας όπου και παρακολουθεί διετές πρόγραμμα μουσικών σπουδών με εξειδίκευση στο λυρικό τραγούδι και θέατρο.

Ο Νικόλας Μαραζιώτης που το καλοκαίρι του 2012 είχε συμμετάσχει και ερμηνεύσει τραγούδια από τον κύκλο «Λαπαθιώτης- Καρυωτάκης», σε σύνθεση –εκτέλεση του Γιώργου Δίπλα, σε μουσικολογοτεχνική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην γενέτειρα του, την Πάτρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την Κυριακή 28/12/2014 το απόγευμα ο Νικόλας Μαραζιώτης παρακολούθησε την παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού» στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων».

*H βασική φωτ. είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Ν. Μαραζιώτη στο twitter.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σε χαρακτηριστική σκηνή από την "Σατανερί" που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Σε χαρακτηριστική σκηνή από την "Σα...

Σε χαρακτηριστική σκηνή από την "Σατανερί" που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Σε σκηνή από την παράσταση "Σφίξε με".

Σε σκηνή από την παράσταση "Σφίξε με".

Σε σκηνή από την παράσταση "Σφίξε με".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture