Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα:Yποτονική η αγορά την τελευταία Κυριακή του χρόνου - Δεν βοήθησε ούτε ο καιρός

Πάτρα:Yποτονική η αγορά την τελευταία Κυ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πολλά καταστήματα έκλεισαν πριν τις 8 το βράδυ

Εκτός εορταστικού κλίματος ήταν η αγορά χθες 28 Δεκεμβρίου, όπου ήταν η τελευταία Κυριακή του χρόνου και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά με συνεχές ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πολλά καταστήματα έκλεισαν νωρίτερα , γύρω στις 6, 7 το απόγευμα, όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος.

"Η κίνηση ήταν υποτονική, σαν μια καθημερινή ημέρα" δηλώνει και αποδίδει το γεγονός αφενός στις κακές καιρικές συνθήκες και από την άλλη στην κόπωση όπως υποστηρίζει του αγοραστικού κοινού μιας και η χθεσινή ήταν η τρίη κατά σειρά Κυραική κατά την οποία λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα.

"Ποιος έχει τώρα τέτοια αγοραστική δύναμη; Ουσιαστικά η τελευταία Κυριακή "κάηκε" από την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Οι κατ΄έθιμον Κυριακές που λειτουργούν τα καταστήματα έχουν νόημα όταν είναι μόνο αυτές. Άλλωστε και η έρευνα της ΕΣΕΕ έδειξε ότι το 80% των καταστηματαρχών που λειτούργησαν Κυριακές δεν επιθυμούν να συνεχίσουν ενώ μόνο το 3% αυτών προχώρησε σε προσλήψεις" τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας".

Από την εορταστική περίοδο μέχρι στιγμής ως καλές μέρες ο κ. Ρώρος ξεχωρίζει ως καλές μέρες για την τοπική αγορά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ αναμένει την εξέλιξη της αγοραστικής κίνησης τις ημέρες που ακολουθούν μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά