Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΚΚΕ Πελοποννήσου - "Η δικαστική απόφαση που αθωώνει τους δράστες, αποτελεί ανοιχτή ενθάρρυνση των καπιταλιστικών μηχανισμών"

ΚΚΕ Πελοποννήσου - "Η δικαστική από...

Επίσης προσθέτει πως η απόφαση αποτελεί πρόκληση και απαιτεί άμεση καταδίκη, επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης

Ανακοίνωση με αφορμή την δικαστική απόφαση για το περιστατικό με τους μετανάστες – εργάτες στα χωράφια καλλιέργειας φράουλας στη Νέα Μανωλάδα, εξέδωσε η Επιτροπή περιοχής Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου – ανακοίνωση, «πριν από ένα χρόνο, στη Μανωλάδα Ηλείας, μετανάστες, εργάτες γης, δέχτηκαν δολοφονική επίθεση, με καταιγισμό πυροβολισμών από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και τους επιστάτες τους, επειδή διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων 6 μηνών.

Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ανάλογα γεγονότα γίνονταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ήταν εκδήλωση της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Η σημερινή (χθεσινή) απόφαση του δικαστηρίου που ουσιαστικά αθωώνει τους δράστες, αποτελεί στην πράξη ανοιχτή ενθάρρυνση των καπιταλιστών και των μηχανισμών τους, όχι μόνο να εκμεταλλεύονται άγρια τους εργάτες γης, αλλά και να τους αντιμετωπίζουν με κάθε μέσο σχεδόν ατιμωρητί. Είναι συνέχεια του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη» για την επιβολή της πολιτικής που καταπιέζει τους εργάτες. Είναι σε πλήρη αρμονία με τη στρατηγική κυβέρνησης- ΕΕ – κεφαλαίου.

Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η απόφαση αυτή, αποτελεί πρόκληση και απαιτεί άμεση καταδίκη, επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις