Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στα "μαχαίρια" Γκίκας και Καλεντζώτη στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- Έγινε της ...παρεξήγησης

Πάτρα: Στα "μαχαίρια" Γκίκας κ...

Στο...ταβάνι έφτασαν οι τόνοι

Στο...ταβάνι έφτασαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας  κατά τη συζήτηση της έγκρισης της προμήθειας υγρών καυσίμων ως τη συμβασιοποίηση του ανοιχτού διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, μέσω διαπραγμάτευσης, ανά μήνα.
Η διαδικασία αυτή, ακολουθείται αναγκαστικά από το Δήμο Πατρέων, επειδή ο διαγωνισμός, μολονότι έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, επειδή παρουσιάστηκαν διάφορα εμπόδια  (Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ.). Όλα αυτά τα εμπόδια ελπίζεται ότι θα έχουν υπερπηδηθεί τον Ιανουάριο ή, το αργότερο, το Φεβρουάριο, ώστε να γίνει κανονικά πλέον η κεντρική προμήθεια των καυσίμων, μέσω του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.
Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και κυρίως του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Τζανάκου, που άσκησε έντονη κριτική στις υπηρεσίες του Δήμου και όχι στους αντιδημάρχους, όπως διευκρίνισε, για τον τρόπο που συνέταξαν την αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού, με συνέπεια να προκύψουν όλες οι μεταγενέστερες περιπέτειες.

Η συζήτηση έλαβε απρόβλεπτη τροπή, εξαιτίας ενός έντονου φραστικού επεισοδίου, μεταξύ της Λένας Καλεντζώτη και του Τάκη Γκίκα, έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, οπότε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος  υποστήριξε ότι άκουσε το συνάδελφό της να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό της.
Η συνέχεια υπήρξε εξίσου έντονη και εντός της συνεδρίαση , όπου η κυρία Καλεντζώτη είχε μία  πολεμική αντιπαράθεση με τον κ. Γκίκα, ενώ εκείνος τη χαρακτήρισε πολιτικά κοντή και την προκάλεσε, αν έχει το... ανάστημα, να θέσει πάλι υποψηφιότητα για το Δήμο Πατρέων, για να δει πόσα... απίδια πιάνει ο σάκος.

Όλα τούτα είχαν ως συνέπεια να χαλάσει το κλίμα συναίνεσης, που διαφαινόταν ως τότε.
Το  θέμα καταψηφίστηκε όχι μόνο από την κυρία Καλεντζώτη, που δήλωσε ότι αρχικά προσερχόταν με τη διάθεση να το ψηφίσει, αλλά κι από μεγάλο κομμάτι της αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μαριάννα Σταματιάδου, που μίλησε εκ μέρους της παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου αν και αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της ψήφισης της προμήθειας καυσίμων  τελικά, ύστερα από το επεισόδιο δήλωσε ότι καταψηφίζει, όπως έκανε και ο   Σπύρος Πολίτης.
Έτσι, τελικά, κατά την ψηφοφορία, που ακολούθησε, το θέμα πέρασε με οριακή πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις