Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αποστρίχωση με λέιζερ: «Τα μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε»

Αποστρίχωση με λέιζερ: «Τα μικρά μυστικά...

Της Νίκης Μελικίδου

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα ήταν πάντα ένα ζήτημα που αφορούσε πολλές γυναίκες, αλλά και αρκετούς άνδρες. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που λόγω φυλετικής ιδιοσυστασίας, υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αυξημένης τριχοφυΐας (συγκριτικά π.χ. με λαούς της Βόρειας Ευρώπης). Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ήταν κυρίως επώδυνες και το σημαντικότερο χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα(αποτριχωτικό κερί, αποτριχωτικές αλοιφές, τσιμπιδάκι, ή ριζική με βελόνα).

Τα τελευταία όμως χρόνια η αντιμετώπιση της τριχοφυΐας είναι μια σχετικά εύκολη και κυρίως μόνιμη λύση , με την εμφάνιση των λέιζερ. Συσκευές και τύποι λέιζερ είναι τρεις. O Αλεξανδρίτης, το διοδικό και ΝdYAG. To IPL (έντονο παλμικό φως, ΔΕΝ είναι λέιζερ.

Στόχος των πηγών φωτός στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη, που είναι συγκεντρωμένη στον θύλακο της τρίχας. Το φως του λέιζερ, επιλεκτικά απορροφάται από την μελανίνη του θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει. Ιδανική προϋπόθεση για την αποτρίχωση με λέιζερ είναι το λευκό δέρμα κι οι όσο το δυνατόν πιο σκουρόχρωμες τρίχες. Στην περίπτωση αυτή η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες περιπτώσεις. Όταν π.χ. ο φωτότυπος του δέρματος είναι ΙΙΙ, ΙV, ή V χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις για το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αποτελεσματικότητα έχει επίσης σχέση και με τις περιοχές του σώματος. Στις περιοχές που δεν είναι ορμονοεξαρτώμενες, όπως η περιοχή του μπικίνι και των χεριών(αντιβραχίονες, μασχάλες και οι κνήμες), αν γίνει σωστά η αποτρίχωση τότε αρκούν 6-8 συνεδρίες για την εξάλειψη τους. Πρέπει βέβαια να τηρηθούν τα σωστά μεσοδιαστήματα των συνεδριών.

Κάθε συνεδρία απαλλάσσει μόνιμα τουλάχιστον από το 20% των τριχών που έχουν απομείνει από την προηγούμενη συνεδρία. Κι αυτό γιατί καταστρέφονται οριστικά οι τρίχες που είναι στο αναγενές στάδιο της ανάπτυξής τους.

Τώρα στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές που είναι το πρόσωπο(πηγούνι-λαιμός), αλλά και στο στήθος, καθώς και στην κοιλιά, ο αριθμός των συνεδριών αυξάνει τα παραπάνω αναφερθέντα, που ισχύουν κυρίως για γυναίκες. Για τον ανδρικό πληθυσμό οι συνεδρίες είναι περισσότερες λόγω των ανδρογόνων. Το μεσοδιάστημα των συνεδριών και πάλι διαφέρει από άτομο σε άτομο και είναι από 6-10 εβδομάδες. Για το χρονικό διάστημα κάθε συνεδρίας, αλλά και για άλλα θέματα γύρω από την αποτρίχωση σε μια από τις επόμενες ενδιαφέρουσες συναντήσεις….

Γεια σας και γι’ αυτή τη φορά!

Νίκη Μελικίδου
Κορίνθου 208
Τηλ.: 2610 272694
[email protected]
www.melikidou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being