Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεκινά και πάλι το Εικαστικό Εργαστήρι Πάτρας

Πάτρα: Ξεκινά και πάλι το Εικαστικό Εργα...

Με την έκθεση των παιδικών τμημάτων 2011-2012

Το Εικαστικό Εργαστήρι Πάτρας ξεκινά τη λειτουργία του, παρουσιάζοντας την δουλειά των παιδικών τμημάτων της σχολικής χρονιάς 2011-2012..

Στόχος είναι,  η δουλειά αυτών των μικρών καλλιτεχνών να γίνει αφετηρία  για ένα νέο ξεκίνημα, ένα ταξίδι στη δημιουργική σκέψη, μια βουτιά ανάσας  σ΄ ένα κόσμο με χρώμα  και φαντασία.

 

Την Τετάρτη στις  4 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο κτήριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις  Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και θα είναι λειτουργεί κάθε μέρα από το πρωί τις 9.00 - 14.00 εκτός  Κυριακής και Δευτέρας.

Το ίδιο διάστημα θα γίνονται προεγγραφές μαθητών ενηλίκων και παιδιών (από προνήπιο) με νέες χαμηλότερες τιμές για την καινούργια εικαστική περίοδο που θα ξεκινήσει από 8 Ιανουαρίου 2014.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά

στο τηλέφωνο 2610-620 724 με την κ. Μαρία Μανεσιώτη και ηλεκτρονικά

στο email: [email protected]

 

Στη συνέντευξη τύπου για την επαναλειτουργία του εργαστηρίου ο κ. Κωστόπουλος τονισε:

Το ΕΙΚΑΣΤΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  στη διάρκεια του δωδεκάχρονου βίου του, έχει διαγράψει μια ξεχωριστή  πορεία τόσο σε επίπεδο δημοτικών Εικαστικών Εργαστηρίων της χώρας, όσο και σε επίπεδο Πάτρας,  φέρνοντας  την Εικαστική έκφραση και δημιουργικότητα των πολιτών στο προσκήνιο.

 

Δημιουργικότητα που στηρίζεται στην καλλιέργεια της γνώσης και την εμβάθυνση στην Τέχνη.

 

Παράλληλα  έχει εισπράξει τα εύσημα που αναλογούν στο έργο του, στην συνείδηση των Πατρινών, οι οποίοι  κρατούν αδιάπτωτη την προσέλευσή τους στα τμήματα, τόσο των ίδιων, όσο και των παιδιών τους.

 

Για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του θεσμού, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε εμπόδια που δεν πήγαζαν από εμάς, αλλά από ότι εκπορεύεται  από τα νέα δεδομένα που έφερε στο προσκήνιο η συγκυρία.

 

Παρά τις δυσκολίες, τα καταφέραμε, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο  τη θέλησή μας για τη διατήρηση και την ενίσχυση του  Εικαστικού Εργαστηρίου και τη συνέχιση του παιδευτικού τους έργου.

 

Η λειτουργία του εργαστηρίου πέραν όλων των άλλων έχει και σημειολογική αξία, καθώς   η τέχνη αποτελεί ανάχωμα σε ότι εκπορεύεται από τη μέτρηση των πάντων με βάση την πρόσθεση και την αφαίρεση, δηλαδή τα οικονομικά κριτήρια.

 

Στόχος μας είναι το Εικαστικό Εργαστήρι μέσα από το εκπαιδευτικό και εκθεσιακό του τομέα να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο σε φορέα παροχής εναλλακτικών δυνατοτήτων σε επίπεδο πολιτιστικής εκπαίδευσης.

 

Στο πλαίσιο αυτό όλες μας οι προσπάθειες θα κατατείνουν η εικαστική παιδεία στην πόλη να παίξει ξεχωριστό ρόλο.

 

Γι’ αυτό μέσα από τα τμήματα του εργαστηρίου πέραν όλων των άλλων θα διευρύνονται και αναζητούνται η επαφή με τις εικαστικές τέχνες για την εξελικτική πορεία  του ατόμου.

 

Η φιλοσοφία των καλλιτεχνικών  προγραμμάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων στηρίζεται στην παραδοχή ότι η δημιουργική έκφραση είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

 

Απορρέει από την αρχή ότι, η τέχνη δεν είναι φτιαγμένη για τους λίγους, που έχουν κάποιο είδος ταλέντου ή τη γνωρίζουν, αλλά για όλους εκείνους που τους ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιούν ως ένα επιπλέον εργαλείο στοχασμού και επικοινωνίας που δίνει νόημα σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής.

 

Στο  Εργαστήρι  και φέτος  θα λειτουργούν παιδικά τμήματα και τμήματα ενηλίκων και έχουν  ως κύριο σκοπό την προσέγγιση  των εικαστικών, από όλους.

 

Η επαναλειτουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου συνοδεύεται παρουσιάζοντας την δουλειά των παιδικών τμημάτων της σχολικής χρονιάς 2011-2012..

 

Στόχος είναι,  η δουλειά αυτών των μικρών καλλιτεχνών να γίνει αφετηρία  για ένα νέο ξεκίνημα, ένα ταξίδι στη δημιουργική σκέψη, μια βουτιά ανάσας  σ΄ ένα κόσμο με χρώμα  και φαντασία.

 

Την Τετάρτη στις  4 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο κτήριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture