Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 θα παιχθεί κανονικά στις Αμερικανικές αίθουσες η ταινία "Ώρες" του αδικοχαμένου 40χρονου ηθοποιού Πολ Γουόκερ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 θα παιχθεί κανον...

Επίσης κανονικά θα ολοκληρωθεί το 7ο "Fast & Furious" όπου έπαιζε ο Γουόκερ για να βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2014

Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 θα βγει κανονικά σε 15 επιλεγμένες πόλεις της Βορείου Αμερικής η ταινία «Hours - Ώρες» σε σκηνοθεσία του Έρικ Χάισερερ όπου πρωταγωνιστεί ο 40χρονος Αμερικανός ξανθός ηθοποιός Πολ Γουόκερ που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Καλιφόρνια, σκορπίζοντας θλίψη στους θαυμαστές και θαυμάστριες του, στο Χόλυγουντ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η ιδιαίτερη αυτή ταινία, το τρέιλερ της οποίας έχει ήδη προβληθεί στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα έχει για ήρωα ένα νεαρό πατέρα (στο ρόλο ο Γουόκερ που στην πραγματική του ζωή είχε αποκτήσει μία 15χρονη κόρη) ο οποίος αγωνίζεται να κρατήσει τη νεογέννητη μικρή του κόρη ζωντανή στον απόηχο του καταστροφικού τυφώνα Κατρίνα.

Όσο για το «Fast & Furious 7 – Μαχητές των Δρόμων 7», τα γυρίσματα του οποίου είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί κι όπου έπαιζε ο Πολ Γουόκερ μαζί και πάλι με τους Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον και Τζορντάνα Μπρούστερ (στο καστ μετέχουν και οι Τζέισον Στάθαμ, Τζισμόν Ουνσού και Κερτ Ράσελ ), όπως σημειώνει το The Hollywood Reporter, διακόπηκαν προσωρινά και αναβλήθηκαν αλλά η ταινία θα ολοκληρωθεί κανονικά για να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2014 (μάλλον στις 11 Ιουλίου).

Στελέχη των 2 εταιρειών, της Lionsgate και της Pantelion που θα διανείμουν την ταινία «Ώρες» στις ΗΠΑ, συναντήθηκαν στο Λος Άντζελες με τον παραγωγό Peter Safran, την χθεσινή Κυριακή μία μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό σταρ, ώστε να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Πολ Γουόκερ που είχε γεννηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 1973 στο Γκλεντέιλ της Καλιφόρνια με ρίζες από Ιρλανδία, Γερμανία, Αλβανία και Αγγλία (η μητέρα του Σέριλ ήταν μοντέλο), είχε επίσης μία ακόμη νέα ταινία έτοιμη, το «Pawn Shop Chronicles» όπου έπαιζε μαζί με τον Ελάιτζα Γουντ. Το φιλμ «Ώρες» είχε πρωτοπροβληθεί τον περασμένο Μάρτιο στο Αμερικάνικο φεστιβάλ South by Southwest Film Festival με καλή γενικά υποδοχή από κοινό και κριτικούς ενώ έδειχνε μία ενδιαφέρουσα δραματική στροφή στην καριέρα του Γουόκερ.

«Οι Ώρες είναι μία ταινία με μία εξαιρετική ερμηνεία από τον Γουόκερ, ο οποίος βρίσκεται σε κάθε frame της ταινία», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Pantelion, Paul Presburger στο The Hollywood Reporter. Επρόκειτο για ένα κινηματογραφικό project στο οποίο ο αδικοχαμένος Γουόκερ τα είχε δώσει όλα και διακρίνεται από μία παθιασμένη, αγωνιώδη ερμηνεία. Μαζί του στο ρόλο της συζύγου του εμφανίζεται η Genesis Rodrigeuz ενώ η ταινία γυρίστηκε στη Ν. Ορλεάνη.

«Ο Πολ Γουόκερ ήταν πολύ περήφανος για αυτήν την ταινία και σίγουρα θα ήθελε να προχωρήσουμε και να προβάλλουμε την ταινία και να μην την εγκαταλείψουμε. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό του και πόσο ήθελε η ταινία “Ώρες” να συναντηθεί με το σινεφίλ κοινό», ανέφερε ο παραγωγός Peter Safran στο The Hollywood Reporter.

Ο Γουόκερ ασχολείτο έντονα τα τελευταία τέσσερα χρόνια με φιλανθρωπίες και είχε βοηθήσει σημαντικά στην επούλωση των καταστροφών που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός στην Αιτή. Πριν σκοτωθεί με το αυτοκίνητο τύπου Πόρσε Καρέρα, βρισκόταν σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην Santa Clarita, της Καλιφόρνια για τα θύματα του πρόσφατου τυφώνα στις Φιλιππίνες.

Να θυμίσουμε ότι ο Πολ Γουόκερ είχε πρωτοεμφανιστεί μωρό σε διαφήμιση για τα Pampers ενώ άρχισε να γίνεται αναγνωρίσιμος στον χώρο της ηθοποιίας και το Χόλυγουντ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν και έπαιξε στις νεανικές ταινίες που είχαν και εμπορική επιτυχία στις αίθουσες «Varsity blues», «The Skulls» και «She’s All That».

Από τις καλύτερες του στιγμές ήταν η ερμηνεία του στην εντυπωσιακή περιπέτεια επιβίωσης στα χιόνια «Eight Below» της Ντίσνει το 2006 ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το 2005 μαζί με την Τζέσικα Άλμπα έκαναν ένα σούπερ σέξι και γοητευτικό δίδυμο ως δύτες στην περιπέτεια «Into the blue». Αξιοσημείωτο αν και σχετικά απαρατήρητο από εμπορικής άποψης ήταν και το φιλμ «Τakers» το 2010 ενώ αναμφίβολα τα φιλμ σταθμός για τον Γουόκερ ήταν τα «Fast & Furious».

Έπαιξε σε όλες σχεδόν τις ταινίες του δημοφιλούς στη νεολαία franchise εκτός από το 3ο φιλμ (το Tokyo Drift). H 6η ταινία της σειράς που προβλήθηκε τον περασμένο Μάιο και στις Πατρινές αίθουσες, απέφερε εισπράξεις της τάξης των 788 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουόκερ είχε παίξει ένα ρόλο και στην αξιόλογη κοινωνική πολεμική ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Σημαίες των προγόνων μας» το 2006.

To τραγικό συμβάν στο οποίο ο όμορφος ηθοποιός έχασε τη ζωή του, έφερε στο νου συγκρίσεις με παλαιότερα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα όπου είχαν σκοτωθεί γνωστοί σταρ όπως ο Τζέιμς Ντιν το 1955, η πληθωρική Τζέιν Μάνσφιλντ το 1967 αλλά και η αλλοτινή σταρ και μετέπειτα Πριγκίπισσα του Μονακό, Γκρέις Κέλι τον Σεπτέμβριο του 1982.

Τέλος να θυμίσουμε ότι η σύζυγος του Πολ Γουόκερ ήταν μισή Ελληνίδα και το όνομα της ήταν Σωτηροπούλου. Είχε μάλιστα έρθει για διακοπές στα Ελληνικά νησιά και είχε μείνει καταγοητευμένος!

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture