Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Γκαλερί Cube:Εικαστικά από τον Ανδρέα Λυμπεράτο και πρωτότυπα γούρια 2014 από τη dimitra—natural

Γκαλερί Cube:Εικαστικά από τον Ανδρέα Λυ...

Δείτε τις επερχόμενες εκδηλώσεις

Με έκθεση του εικαστικού Ανδρέα Λυμπεράτου , με την ομαδική έκθεση "Μοιραζόμαστε την τέχνη" και τα πρωτότυπα γούρια από τη dimitra - natural συνεχίζει το πρόγραμμά της η Γκαλερί Cube, που λειτουργεί στην Πάτρα, στην οδό Μιαούλη.

Αναλυτικά:

Ανδρέας Λυμπεράτος

Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου—14 Δεκεμβρίου 2013

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Ανδρέα Λυμπεράτο και φιλοξενεί την ατομική του έκθεση, η οποία είναι παράλληλα και η πρώτη ατομική παρουσίαση των έργων του στην Πάτρα.

Ο Ανδρέας Λυμπεράτος αναπτύσσει μία σύνθετη ενότητα από γλυπτά, σχέδια και ζωγραφική, καθώς και έργα που σχετίζονται με ορισμένες από τις performances του. Οι δυσδιάστατες εικόνες και τα τρισδιάστατα αντικείμενα που χρησιμοποιεί παραπέμπουν και λειτουργούν ως οχήματα - με όλη τη σημασία της λέξης - που εκτός από το φορτίο τους , κατά κάποιον τρόπο κουβαλούν και τον προορισμό τους: γέφυρες φέρουν ενσωματωμένες δομές, ταξιδιώτες είναι εφοδιασμένοι με αντικείμενα ως προέκταση των σωμάτων τους.

Στο σύνολό τους τα έργα αποτείνονται στις ιδέες και εμπειρίες που απασχολούν τον καλλιτέχνη, όπως η μετάβαση και η μεταφορά - πνευματική και σωματική - αλλά και η ενδεχόμενη διαμονή του βλέμματος σε έναν βιωμένο χώρο, τόπο ή ειδική συνθήκη.

Μοιραζόμαστε την τέχνη

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, 20.00

Στην ομαδική έκθεση “μοιραζόμαστε την τέχνη ...”, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικά, τόσο την οικειοποίησή της, όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές) μικρών διαστάσεων σε συμβολικές τιμές τα οποία θα μπορεί κάποιος να παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Στη διάρκεια της έκθεσης ξεκινά και η διάθεση αντιγράφων μοναδικών, αλλά και αριθμημένων (limited edition) από επιλεγμένα έργα των συνεργατών της γκαλερί, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει και η δυνατότητα της επιλογής και παραγγελίας και από τα υπόλοιπα έργα των συγκεριμένων εικαστικών.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Δεκεμβρίου – 11 Ιανουαρίου 2013

 

“little sharings” - Πρωτότυπα Γούρια 2014 από τη dimitra—natural

Παρουσίαση: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, 12.00—16.00

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει και φέτος τα πρωτότυπα γούρια για το 2014 της “dimitra–natural”, χαραγμένα σε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου.

Τα γούρια σαπούνια, χαράχθηκαν στο χέρι, ενώ κάποια από αυτά ντύθηκαν με φύλλο από ασήμι και χρυσό. Στα γούρια της νέας σειράς “little sharings” κρύφτηκε κατά την παρασκευή τους ένα μικρό φυλακτό που περιμένει να το ανακαλύψετε ή να το χαρίσετε. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν αγνό παρθένο ελαιόλαδο αρωματικά βότανα και αιθέρια έλαια!

Τα γούρια σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την Γκαλερί Cube και θα φιλοξενούνται σε όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Αθηνά Σουγλέρη— Επιζωγραφισμένα, μοναδικά και αριθμημένα αντίγραφα

Παρουσίαση: Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, 12.00—16.00

Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη διάθεση μοναδικών, αλλά και αριθμημένων (limited edition) επιζωγραφισμένων αντιγράφων και παρουσιάζει τα έργα μικρών διαστάσεων της Αθηνάς Σουγλέρη “Παράλληλοι κόσμοι”.

Τα αντίγραφα(digital prints σε χαρτί ακουαρέλας 300 gr) δημιουργήθηκαν και θα διατίθενται αποκλειστικά από την γκαλερί, παράλληλα με τα πρωτότυπα έργα της εικαστικού.

Μαρίνα Κωνσταντάκη

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, 20.00

Η Μαρίνα Κωνσταντάκη σε συνέχεια της συμμετοχής της, στους “Χαμαιλέοντες” (Γκαλερί Cube, Ιούλιος 2012), επιστρέφει εικαστικά στην Cube, με την ατομική της έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Fresh Art.

Η δημιουργία κάθε έργου της, οφείλεται κυρίως στην ενεργοποίηση της φαντασίας της. Τα έργα παρουσιάζουν με τον πλέον πλουραλιστικό τρόπο έναν ασυνήθιστο και αλλόκοτο κόσμο, σουρεαλιστικά πλασμένο με στοιχεία εμπνευσμένα απο την καθημερινότητα. Αποδίδονται με μια χιουμοριστική γλώσσα, κρύβοντας πολλές ανήσυχες σκέψεις σχετικά με την διαφορετικότητα των καιρών μας.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιανουαρίου —8 Φεβρουαρίου 2014

 

Ξενοφών Παπαευθυμίου—Παρουσίες και απουσίες στον αστικό χώρο

Εγκαίνια: Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, 20.00

Ο Ξενοφών Παπαευθυμίου, παρατηρεί τον αστικό χώρο μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, όπου μπορεί κανείς να δει, τα πάντα να μεταβάλλονται. Ακμή και παρακμή, δημιουργία και καταστροφή, γέννηση και φθορά, παρουσίες και απουσίες, που διαμορφώνουν το “πρόσωπο” της πόλης και διαπιστώνουμε ότι τα πάντα γύρω μας δεν είναι από μόνα τους όμορφα ή άσχημα, αλλά παίρνουν τη διάσταση που τους δίνει η ματιά και η σκέψη μας.

Διάρκεια έκθεσης: 11 —22 Φεβρουαρίου 2014

 

Ανδρέας Νικολάου

Εγκαίνια: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, 20.00

Στην ατομική του έκθεση, ο Ανδρέας Νικολάου παρουσιάζει ζωγραφικά έργα με θέμα το ανθρώπινο σώμα, στην πιο εύληπτη—σε πρώτη εντύπωση - μορφή του.

Πρόκειται για μοναχικές αλλά και συντροφικές φιγούρες που στροβιλίζονται σε αέναους χώρους με τα άπειρα και χαώδη μυστικά που τα διέπουν να διαφαίνονται πίσω από τα ομιχλώδη χρώματα. Άνθρωποι που αναλήπτονται σε ένα απέραντο σύμπαν για ένα ταξίδι με συντροφιά το φεγγάρι ...

Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου 2014

 

Επόμενες εκθέσεις

Αθηνά Σουγλέρη

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου—26 Απριλίου 2014

Κώστας Παναγιωτακόπουλος

Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Μαϊου 2014, 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 2—31 Μαϊου 2014

Άννα Καρατζά

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουνίου—5 Ιουλίου 2014

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture