Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μας έχουν «ζαλίσει» τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ!!

Μας έχουν «ζαλίσει» τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ!!

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Επί χρόνια, αλλά με έμφαση τον τελευταίο καιρό, έρχονται στην επιφάνεια τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ, που ασχολείται με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος. Το έγκλημα αυτό ανθεί. Ζει και βασιλεύει και τον φτωχό κοσμάκη κυριεύει.

Οι δημοσιοποιούμενες ανακαλύψεις του ΣΔΟΕ, φέρνουν στην επιφάνεια τεράστια οφειλόμενα ποσά στο Δημόσιο, από μη απόδοση φόρων, από παράνομες ενέργειες, από υπερτιμολογήσεις, από αποκρύψεις πραγματοποιηθέντων εσόδων υψηλού ποσού και αναρίθμητα άλλα.

Έχουν συσσωρευτεί πολλά δις Ευρώ από τα πρόστιμα που επιβάλλει το ΣΔΟΕ. Στο Δημόσιο Ταμείο έπρεπε να εισρέει καθημερινώς άφθονο χρήμα από τα οφειλόμενα και αποκαλυπτόμενα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως δεν συμβαίνει  κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τρόπος να αποδοθούν αμέσως τα υποκλαπέντα από τους καταχραστές. Γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά πάνω από  όλα πολιτική αβουλία ή πολιτική κάλυψη. Άκρως δε ζημιογόνος και τροφός της συνεχούς απάτης των διαφόρων είναι ότι διατηρείται η ανωνυμία αυτών! Και έτσι συνεχίζουν να κατακλέβουν το Δημόσιο. Στο βιβλίο μας «Η Ελληνική Οικονομία» προτείνομε όπως οι συλλαμβανόμενοι από το ΣΔΟΕ, απολογούνται  εντός τριών ημερών ενώπιον Πρωτοδίκου και εφ’ όσον εγκριθεί το πρόστιμο του ΣΔΟΕ να καταβάλλεται εντός ΔΕΚΑ (10) ημερών. Οι ρυθμίσεις ειδικώς γι’ αυτούς τους καταχραστές είναι απαράδεκτες και προσβολή για τον μισθωτόν και συνταξιούχο του οποίου αυθαιρέτως περικόπτει τις αποδοχές για να καλύψει τις ληστείες των πιο πάνω.

Ο Λαός που ακούει καθημερινώς τις δεκάδες αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ με τα εκατομμύρια των αποκρυπτομένων ή ληστευμένων χρημάτων, έχει έλθει σε πλήρη απόγνωση και διερωτάται. Γιατί δεν πληρώνουν αυτοί μόνον εμείς;;

Εφ’ όσον τα πρόστιμα που επιβάλει το ΣΔΟΕ δεν πληρώνονται ή μέγιστο μέρος θα διαγραφεί με πολλούς τρόπους, γιατί να επιβάλλονται; Αποτελεί πρόκληση για τον φτωχόν Λαό, ο Ιατρός ή  ο Δικηγόρος  ή ο επιχειρηματίας με τις παρανομίες να συλλαμβάνεται, να παραμένει άγνωστος για να δρα ελευθέρως και να μη πληρώνει τελικώς τίποτε.

Σταματήσετε να μας ανακοινώνετε τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ  και ενημερώνετέ μας μόνον ο πόσα χρήματα εισέρρευσαν στο Δημόσιο Ταμείο κάθε μήνα από τους ελέγχους αυτού του οργάνου, για να δούμε αν καλύπτονται  τουλάχιστον τα έξοδα μισθοδοσίας του !!

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις