Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία κύλησε η επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας - Δείτε φωτό

Με επιτυχία κύλησε η επετειακή συναυλία ...

Παρέστη πλήθος κόσμου, το περασμένο Σάββατο στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η επετειακή συναυλία των 30 χρόνων της πολιτιστικής δραστηριότητας, εγχωρίως και διεθνώς, της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το περασμένο Σάββατο, με τη συμμετοχή και των 10 τμημάτων του Οργανισμού.

Η γιορτινή και επίσημη αυτή συναυλία, υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Προπαιδικής Χορωδίας [Διεύθυνση: Κατερίνα Πολυμενάκου, βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη, πιάνο: Σοφία Μιχαηλίδη], της Παιδικής Χορωδίας [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], του σχήματος της Νεανικής χορωδίας [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, πιάνο: Αλμπένα Πένκοβα], της Μικτής [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], του Βυζαντινού Χορού [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος] και του Γυναικείου φωνητικού σχήματος «Εμμέλεια» [Διεύθυνση: Σταμάτης Λέκκας, βοηθός Δ/νσης και πιάνο: Αρετούσα Νικολοπούλου].

Ακόμα στη μεγαλειώδη συναυλία έλαβαν μέρος η Φιλαρμονική ορχήστρα της Πολυφωνικής [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], η ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου [Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη], το ΑΧΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ [Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Ρόνα Ζορμπά, Αν/τρια: Φωτεινή Σαμαρά] και η Σχολή Ελευθέρων μουσικών σπουδών MOUSIKORAMA [Διευθυντής σπουδών: Σταύρος Σολωμός].

Το σύνολο των ερμηνευτών επί σκηνής έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό των 350.

Στην τρίωρης διάρκειας συναυλία, παρουσιάστηκαν έργα χορωδιακής- ορχηστρικής μουσικής, αλλά και θεατρικής πράξης, ενώ το κλείσιμο της μεγαλειώδους αυτής συναυλίας, έγινε με τη σύνθεση του Νίκου Χατζηαποστόλου «Το τραγούδι του Μάη», ειδικά επεξεργασμένη για την ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, από το συνθέτη Βασίλη Τενίδη, και με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων [πιάνο: Έφη Καββαδία- Ζέρβα, συνθεσάιζερ: Μαρίνα Μυλωνά] και τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού.

Ευχαριστήριο σε όλους τους συντελεστές απηύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισμού και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητής Γιάννης Κόττορος, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο τίμησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Οργανισμού Μαέστρο Σταύρο Σολωμό και την επίτιμη Πρόεδρο, Βούλα Σολωμού, για την ιδρυτική και μακρόχρονη παρουσία τους, στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Οργανισμού. Το πρόγραμμα παρουσίασαν τα μέλη του Οργανισμού Ρένα Πεφάνη και Κωνσταντίνος Σολωμός.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και με τη συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και του DANCE CLUB PATRAS [Ερμού 2].

Παρέστησαν μεταξύ άλλων στην όμορφη μουσική βραδιά ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με τη σύζυγο του, η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου με το σύζυγο της Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, ο Αρχιμουσικός Παύλος Σεργίου, ο Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, μαέστρος Θωμάς Λουζιώτης με τη σύζυγο του και ο Γ. Γραμματέας, Γιώργος Γεωργόπουλος.

Από πλευράς των αρχών, παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Φίλιας και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλέξης Σκαρμέας, ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η Διευθύντρια της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννης Ματσούκας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Ανδρέας Μανωλόπουλος, ο Εκδότης και Διευθυντής της «Πελοποννήσου», Θεόδωρος Λουλούδης, ο σκηνοθέτης- ηθοποιός, Γιάννης Βόγλης, η Μαέστρος, Γιώτα Αντωνίου- Κωσταγιαννακοπούλου, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού, Κώστας Τσίρης, ο τ. Πρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Βιτάλης, ο διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας, Ανδρέας Αδαμόπουλος, κ.α.

Ακόμη παρευρέθηκαν επιφανή στελέχη της τοπικής κοινωνίας, από τον επιστημονικό, πνευματικό και επιχειρηματικό κόσμο, χορηγοί, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας, παλαιά στελέχη και χορωδοί του Οργανισμού κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture