Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τίποτα δεν πάει χαμένο

Πάτρα: Τίποτα δεν πάει χαμένο

Δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανακυκλώση

Η Αντιδημαρχία  Εθελοντισμού, Υποστήριξης Δημότη, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, o Πολιτιστικός Φορέας Art in Progress, τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Διαχείρισης Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Πολιτικής Προστασίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών πραγματοποιεί δράσεις, με τίτλο: «Τίποτα δεν πάει χαμένο» στις οποίες εμπεριέχονται εκδηλώσεις, βασισμένες στην ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση.

Ο πρώτος κύκλος

Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε στην Αγορά Αργύρη στις 12 και 13 Φεβρουαρίου και περιελάμβανε τα εξής:
-Διήμερο βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών (workshop). Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα και στόχο είχε την επιμόρφωσή τους σε θέματα δημιουργίας γλυπτών με ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν: Από τον  πολιτιστικό Φορέα  Art in Progress ο Κλεομένης Κωστόπουλος και η ομάδα  του που βοήθησαν στο βιωματικό σεμινάριο και έχουν αναλάβει την ευθύνη της δημιουργικής και καλλιτεχνικής επιμέλειας της δράσης, οι εικαστικοί: Χρήστος Πάπας, Ειρήνη Μπράτη, Ηλίας Αηδονίδης και Κανέλα Στασινοπούλου. Επίσης συμμετείχαν, η Πένη Σακοβέλη από το τμήμα της Περιβαλλοντικής Α/θμιας Εκπαίδευσης, η Ιωάννα Παπαϊωάννου από το τμήμα της Περιβαλλοντικής Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι εθελοντές του Δήμου Πατρέων (Ομάδα «Έψιλον»).

Από την Α/θμια Εκπ/ση τα Δημοτικά  11ο ,15ο,20ο , 23ο, 25ο, 31ο,43ο, 45ο, 46ο, 51ο,και το 52ο ΡΟΪΤΙΚΩΝ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.Τα Νηπιαγωγεία 23ο, 21ο,38ο,και 8ο.
Από την Β/Θμια Εκπαίδευση, συμμετείχαν τα Γυμνάσια 4ο, 2ο Παραλίας, 5ο,13ο,  το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας, το Γυμνάσιο Καστριτσίου και το 2ο ΓΕΛ, το 7ο ΓΕΛ και το 8ο ΓΕΛ Πάτρας, καθώς και το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγίου.

Η δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Απρίλιο με την εξής δραστηριότητα:

Διήμερο εργαστήριο με συμμετοχή των μαθητών σε εικαστική κατασκευή. Μαζί με τους μαθητές θα συμμετέχει και η Ομάδα «Έψιλον». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και Καλλιτεχνικών Κατασκευών με την επίβλεψη των μελών του «Art in Progress» (εικαστικούς) και των εκπαιδευτικών τους (όσοι έχουν ήδη επιμορφωθεί στο προαναφερόμενο διήμερο σεμινάριο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις