Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγοράζουν ελαιόλαδο «βερεσέ» – Άσχημη χρονιά για τους παραγωγούς

Πάτρα: Αγοράζουν ελαιόλαδο «βερεσέ» – Άσ...

Πεσμένη φέτος η παραγωγή στη Δυτική Αχαΐα

Ως μια από τις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή για τους ελαιοπαραγωγούς της Δυτικής Αχαΐας. Και τούτο γιατί στην μειωμένη κατά πολύ φέτος παραγωγή έρχεται να προστεθεί και η ανέχεια των πελατών του που αγοράζουν… «βερεσέ»!

Σύμφωνα με πληροφορίες τους thebest.gr φέτος η παραγωγή ελαιολάδου στη Δυτική Αχαΐα έχει μειωθεί μέχρι και 60% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της τιμής δεν είναι ανάλογη ώστε να καλύψει τις απώλειες για τους αγρότες.

Φέτος το λάδι πωλείται προς τους λαδέμπορους 2 ευρώ το κιλό έναντι 1,80 που έπιανε πέρυσι το κιλό. Στους ιδιώτες πελάτες τους οι παραγωγοί πουλούν από 2,5 έως 3 ευρώ το κιλό.

Ωστόσο η ζήτηση, παρά την πολύ καλή ποιότητα της φετινής σοδειάς, είναι περιορισμένη, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, δεν έχει να πληρώσει.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι συμπολίτες παραπέμπουν τους παραγωγούς στα… Χριστούγεννα ή και ακόμα αργότερα. Έτσι οι παραγωγοί γράφουν και σβήνουν στα κιτάπια τους ελπίζοντας να μην χάσουν τα λεφτά τους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις