Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κοσμοσυρροή χθες Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας για τον Χίτσκοκ

Κοσμοσυρροή χθες Δευτέρα στην Κινηματογρ...
Μαρτάτος Tάκης

Με ανακοίνωση της η Λέσχη ενημέρωσε το σινεφίλ κοινό ότι πλέον οι προβολές θα πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερης χωρητικότητας αίθουσες των Ster cinemas

Αθρόα πραγματικά ήταν η προσέλευση του σινεφίλ κοινού και στη 2η προγραμματισμένη ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας χθες Δευτέρα 8/10/2012 στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο Ελένη Δάσιου και το Διοικητικό συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης κατόπιν αιτήματος τους προς τους υπεύθυνους των πολυαιθουσών των Ster Cinemas που υλοποιήθηκε, πλέον κάθε Δευτέρα θα παραχωρείται για τις ανάγκες των 2 προβολών της Λέσχης μία από τις αίθουσες 4 ή  5 που είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Να σημειωθεί ότι η περασμένη εβδομάδα οι προβολές είχαν γίνει στην αίθουσα 3 που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους δεκάδες σινεφίλ που συνέρευσαν με αποτέλεσμα κάποιοι να καθίσουν στα σκαλοπάτια ή να μην βρουν καθόλου θέση. Χθες ευτυχώς στην μεγαλύτερη αίθουσα που χωράει πολύ πάνω από τριακόσιους θεατές τη φορά, τα πράγματα ήσαν ομαλότερα.

Η αριστουργηματική ταινία του Βρετανού μετρ του σασπένς και του τρόμου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» με τον Τζέιμς Στιούαρτ και την γλυκιά Ντόρις Ντέι η οποία "έκλεψε" και τα περισσότερα βλέμματα και εντυπώσεις, τράβηξε σαν μαγνήτης το κοινό με αποτέλεσμα να σημειωθεί χθες στα Ster στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα μία ευχάριστη κοσμοσυρροή.

Η ταινία που ξεκινούσε στο εξωτικό Μαρακές και συνεχιζόταν στο Λονδίνο, σε κρατούσε σε «εξαντλητική» σχεδόν αγωνία μέχρι το τέλος ενώ από τις ωραιότερες σκηνές ήταν σαφώς αυτή στο Άλμπερτ Χολ αλλά και στη δεξίωση στην πρεσβεία όπου η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντόρις Ντέι ερμηνεύει στο πιάνο το «Que sera sera» (που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού το 1956) δυναμώνοντάς τη φωνή της για να φτάσει στα πάνω δωμάτια του κτιρίου όπου κρατείτο ο μικρός γιος της Χανκ τον οποίο είχε απαγάγει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Μαρακές.

Ο Χίτσκοκ να θυμίσουμε ότι έφυγε από τη ζωή το 1980 ενώ η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας έχει προβάλλει κι άλλες φορές ταινίες του όπως πρόπερσι που έπαιξε τον «Δεσμώτη του ιλίγγου», μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Κιμ Νόβακ.

Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν χθες την ταινία του Χίτσκοκ «Ο Άνθρωπος που γνώριζε πολλά» ήταν οι σινεφίλ δικηγόροι Παύλος Μαρινάκης και Σπύρος Καραχάλιος, ο φιλόλογος και συγγραφέας Κώστας Λογαράς, κ.α. Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας θα συνεχιστούν στις 15/10 με την Αργεντίνικη ταινία «Μεσοτοιχίες», 1η μεγάλου μήκους δημιουργία του Γκουστάβο Ταρέτο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture