Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Οδυσσεβάχ» ο Πάνος Βλάχος των «Βασιλιάδων»

«Οδυσσεβάχ» ο Πάνος Βλάχος των «Βασιλιάδων»

Η παράσταση θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι στις 20 και 21 Ιουνίου

Το θρυλικό και αγαπημένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» ανεβαίνει το φετινό καλοκαίρι από το «Θέατρο του Βορρά» με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου και σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη με πρωταγωνιστή τον συμπαθή νέο ηθοποιό που πρωταγωνιστεί στο σήριαλ «Βασιλιάδες» του Mega, τον Πάνο Βλάχο. Μάλιστα η παράσταση θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία της από την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από το κηποθέατρο του Αγρινίου την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου και το ανοιχτό θέατρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Για την Πάτρα δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί παράσταση ωστόσο δεν αποκλείεται να προστεθεί στο μέλλον.

Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.

Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη ο οποίος ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια του Ομήρου, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια.

Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι! Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα, ακορντεόν και κρουστά.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση «Κατσαρίδα». Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ εμφανίζεται ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές «Βασιλιάδες» (Λεωνίδας), «Ζωή της Άλλης» (Τζώρτζης) κ.α.

Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου και η μουσική διδασκαλία της Μαρίας Δελλή.

Επίσης παίζουν οι Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης. Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture