Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ: "Να σταματήσει αμέσως το αυθαίρετο και παράνομο κλείσιμο του Σκαγιοπούλειου Κήπου"

ΟΙΚΙΠΑ: "Να σταματήσει αμέσως το αυ...

Τα παιδιά που πήγαν σήμερα να παίξουν στον κήπο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, στην Ιεροθέου και Μαυροκορδάτου, βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Οι άνθρωποι που προχώρησαν στην ενέργεια αυτή είναι ιδιώτες, μέλη του συλλόγου των αποφοίτων του Σκαγιοπουλείου Ορφανοτροφείου, όπως αναφέρει και το πανό που ανάρτησαν.

Η ενέργεια αυτή είναι αυθαίρετη και παράνομη. Οι κύριοι αυτοί που δηλώνουν ότι είναι χώρος «κοινωφελής και όχι κοινόχρηστος» παρεμποδίζοντας τα παιδιά της γειτονιάς να τον χρησιμοποιήσουν, στην πραγματικότητα επιδιώκουν να οικοπεδοποιήσουν μέρος του, κτίζοντας βαρύ κλειστό αθλητικό χώρο σε αυτόν.

Η απόρριψη των ιδιοτελών σχεδίων τους από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού (διότι ο Κήπος και το παραδοσιακό κτίριο είναι διατηρητέα) αντί να τους συνετίσει τους οδήγησε στην παράνομη και αντικοινωνική αυτή ενέργεια.

Κάθε αρμόδιος με πρώτους τις Διοικήσεις του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος και της «Μέριμνας» αλλά και τις αρχές της πολιτείας οφείλει  να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στον Κήπο, όπως απρόσκοπτα γίνεται επί δεκαετίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις