Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στη Θεσσαλονίκη η "Απόσταση Επαφής" με τον Πατρινό Ονίκ Κετσογιάν

Στη Θεσσαλονίκη η "Απόσταση Επαφής&...

Έκλεψε τις εντυπώσεις η ταινία των Παύλου Βαλσαμίδη και Δημήτρη Παπαοιδάμη

Εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς προβλήθηκε στην Θεσσαλονίκη η ταινία «Απόσταση Επαφής», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πατρινός ηθοποιός Ονίκ Κετσογιάν. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, που προβλήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του προγράμματος του 5ου διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Θεσσαλονίκης, υπογράφουν οι Παύλος Βαλσαμίδης και Δημήτρης Παπαοιδάμης.

Η ταινία είναι ένα σχόλιο πάνω σε ένα μείζον πρόβλημα της εποχής μας, στην κρίση που διέπει τη σχέση των δύο φύλων. Μια κρίση βασισμένη στην αλλαγή των κοινωνικών και οικονομικών συσχετισμών που αποδυναμώνει τον θεσμό της οικογένειας, τον πυρήνα του κοινωνικού ιστού.

Εκτός από σχόλιο σχετικά με τον πολυδιάστατο ρόλο του προβλήματος, η ταινία ολοκληρώνεται μέσα από την κάθαρση.

Τελικά, πόσο μεγάλη ή πόσο μικρή είναι η απόσταση επαφής δύο ανθρώπων; Ο δρόμος για το «εμείς» περιλαμβάνει το δυαδικό σύστημα που αποτελείται από το «εγώ» και το «εσύ».

Αναμφίβολα, η συζυγική συμβίωση προσφέρει θετικά και αρνητικά βιώματα, χαρές και λύπες, αντίπαλα συναισθήματα, τα οποία συνθέτουν και χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη ζωή. Το ερώτημα που τίθεται είναι: «Αξίζει το ρίσκο της επιλογής ενός δια βίου συντρόφου, δυνητικά ενός σταθερού συνομιλητή, ενός συνοδοιπόρου, ενός φίλου»;

Η απάντηση είναι ότι όσα υλικά και αν χρησιμοποιηθούν, ένα ολοκληρωμένο εύγευστο πιάτο περιέχει πάντα αλάτι και πιπέρι. Το ίδιο ισχύει και για την οικογένεια. Η συνταγή μπορεί να μην πετυχαίνει πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη προτού γευτεί. Τελικά η ζωή είναι ομορφότερη όταν μοιράζετα!

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΠΑΦΗΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Παύλος Βαλσαμίδης  Δημήτρης Παπαροϊδάμης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Ονίκ Κετσογιάν
Βασιλική Νικηφορίδου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Wiktor  Roch Dobraczynski

MAKE UP ARTIST
Χρυσούλα  Ρουφογάλη

ΜΟΥΣΙΚΗ
Γάννης Ζαχαρέλης
Moby

GRAPHIC DESIGNER
Amis Wormhole

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture