Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Σαββόπουλος - Κηλαηδόνης επί σκηνής τη Δευτέρα

Πάτρα: Σαββόπουλος - Κηλαηδόνης επί σκην...

Στο Αρχαίο Ωδείο

Δύο αγαπημένοι Έλληνες τραγουδοποιοί, για πρώτη φορά εμφανίζονται φέτος μαζί επί σκηνής σε μια απρόβλεπτη και πολλά υποσχόμενη μουσική συνάντηση. Ο λόγος για τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, που ενώνουν τις φωνές τους και υπόσχονται μια αξέχαστη μουσική εμπειρία τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο, κλείνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2011, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Τίτλος της  συναυλίας είναι «Που βαδίζουμε  κύριοι;», δανεισμένος από το γνωστό αγαπημένο τραγούδι του Λουκιανού  Κηλαηδόνη. Διονύσης Σαββόπουλος και  Λουκιανός Κηλαηδόνης, για πρώτη  φορά ο ένας πλάι στον άλλον, παρουσιάζουν κοινό live άνω των δύο ωρών. Μια ιστορική συνάντηση. Δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί.

Νιόνιος στην κιθάρα, Λούκυ στο πιάνο σε μια  μοναδική μουσική γιορτή με τραγούδια  από το ονειρεμένο «Πάρτι στην Βουλιαγμένη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη (καλοκαίρι ΄83) κι άλλα τόσα από την ιστορική συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο (καλοκαίρι ΄83 επίσης).

Τα τραγούδια  του Διονύση Σαββόπουλου και  του Λουκιανού Κηλαηδόνη δεν  είναι απλώς δημοφιλή. Αποτέλεσαν  το «σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων Ελλήνων, για αυτό και η πρωτοβουλία τους να συναντηθούν επί σκηνής μετά από τόσα χρόνια, βρίσκει ήδη ενθουσιώδη ανταπόκριση.

Σ’ αυτή την γιορταστική συναυλία, θα ακουστούν  επίσης πολλά άλλα τραγούδια που  καλύπτουν μισό αιώνα ελληνικής  τραγουδοποίας: λαϊκά του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Άκη Πάνου μαζί με ελαφρά του Σουγιούλ, του Γιαννίδη κ.α.

Πρόκειται για τραγούδια που, όπως ομολογούν  και οι ίδιοι, επηρέασαν βαθιά  τόσο τον Διονύση Σαββόπουλο. όσο  και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Συχνά  αυτοί οι δύο θρύλοι της μουσικής μας σκηνής, τα τραγουδούν στις ιδιωτικές  τους συναντήσεις και πάντως μόνο σε στενό φιλικό κύκλο.

Ήδη στην πρώτη  τους παράσταση στη Θήβα ξύπνησαν όμορφες αναμνήσεις…με την «Συννεφούλα», την «Άννα» και τον «Καραγκιόζη» να συναντιόνται με τη «Ρίτα» και να μπλέκονται με «Αγιόκλημα και Γιασεμιά»  μιας εποχής που σημάδεψαν με τα τραγούδια τους οι δύο καλλιτέχνες.Πάντως η  αρχή των κοινών εμφανίσεών τους έγινε  σε ένα διαφορετικό πρότζεκτ, που  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη  τον περασμένο Μάιο, όπου ο Λουκιανός  Κηλαηδόνης και ο Διονύσης Σαββόπουλος, συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση-αφιέρωμα για το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι δύο μουσικοί παρουσίασαν στους χώρους του μουσείου μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

Ήρθε η  ώρα λοιπόν να τα τραγουδήσουν από  κοινού στο μεγάλο κοινό, γεγονός  που κάνει τη συναυλία τους δύο φορές εγκάρδια και γοητευτική.

Μιλώντας  για την μουσική του συνάντηση  με τον Κηλαηδόνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος  ανέφερε: « Αγαπώ τον Λουκιανό και με έχουν συγκινήσει πολλές φορές  τα τραγούδια του. Μπορεί να βρισκόμαστε  για πρώτη φορά δημοσίως, αλλά έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί στο σπίτι. Και όπως πάντοτε κάνουμε τις ιδιωτικές μας συναντήσεις, έτσι και σε αυτές τις συναυλίες, εκτός από τα δικά μας τραγούδια, θα παίξουμε και άλλα γενικής συγκινήσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τραγουδοποιός.

Τιμές εισιτηρίων: 20Ε και 15Ε (φοιτητικά)

Σημεία προπώλησης: Musical, Discover Παπασωτηρίου, Οπτικά Καραμούζης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture