Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα στα Ster

Πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα στα Ster

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ρόουαν Άτκινσον και ο νεαρός Τέιλορ Λότνερ πρωταγωνιστούν στα 5 νέα φιλμ που βγαίνουν από αύριο

Τα πρωτοβρόχια κατά πώς φαίνεται έφεραν «βροχή» και από νέα φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ούτε μία ούτε δύο αλλά 5 συνολικά νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα από αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε ενώ επιπλέον θα υπάρχει και μία ειδική προβολή τύπου αβάντ πρεμιέρ, την Παρασκευή και το Σάββατο της νέας κομεντί «Friends with benefits – Όχι Μόνο Φίλοι» σε σκηνοθεσία Will Gluck  με τους Τζάστιν Τιμπερλέικ και Μίλα Κούνις, η οποία θα αρχίσει να παίζεται κανονικά από την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινώντας από την περιπέτεια «Abduction - Απαγωγή» του 43χρονου μαύρου σκηνοθέτη Τζον Σίνγκλετον (Μαχητές των δρόμων 2, Four Brothers) πρόκειται για ένα φιλμ στην παράδοση των ταινιών με ήρωα τον Τζέισον Μπορν (τον οποίο έχει υποδυθεί με επιτυχία ο Ματ Ντέιμον). Στο «Abduction» που αποτελεί και τον πρώτο κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο του 19χρονου νέου ηθοποιού Τέιλορ Λότνερ που έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες «Twilight –Λυκόφως», βασικός ήρωας είναι ο Νέιθαν, ένας 17χρονος που στη διάρκεια της έρευνας του για μία εργασία στο μάθημα της κοινωνιολογίας θα ανακαλύψει τυχαία τη φωτογραφία ενός μωρού το οποίο του μοιάζει υπερβολικά και είχε εξαφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Έτσι ο Νέιθαν με τη βοήθεια της φίλης του Κάρεν θα αρχίσει να ψάχνει την πραγματική του ταυτότητα και από πού προέρχεται αποφεύγοντας συνάμα τη CIA και κάποιους πληρωμένους δολοφόνους που θέλουν να τον ξεπαστρέψουν.         Στη διάρκεια αυτής της καταδίωξης ο Νέιθαν θα συνειδητοποιήσει πως σε όλη τη μέχρι τώρα ζωή του βρίσκεται ενταγμένος σε ένα μυστικό πρόγραμμα προστασίας καθώς είναι ο γιος του πιο σημαντικού μυστικού πράκτορα των ΗΠΑ. Στην ταινία που κάνει παράλληλα πρεμιέρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παίζουν επίσης η νεαρή Λίλι Κόλινς (The Blind Side), ο Άλφρεντ Μολίνα, η Μαρία Μπέλο αλλά και η πολύ γνωστή και καλή ηθοποιός Σιγκούρνει Γουίβερ που το 1988 είχε διπλή υποψηφιότητα για Όσκαρ ερμηνείας για το «Εργαζόμενο κορίτσι» και τους «Γορίλες στην ομίχλη» χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο της Ακαδημίας. Το «Abduction» κυκλοφορεί από την κινηματογραφική εταιρεία διανομής Audiovisual.

Η 2η καινούρια ταινία που αξίζει της προσοχής των σινεφίλ είναι το «The Guard – Εκτός Νόμου και Χρόνου» που αποτελεί μία «μαύρη» ανορθόδοξη κωμωδία που θυμίζει το ύφος και το στυλ της «Αποστολής στη Μπριζ» με τον Κόλιν Φάρελ, τον Ρέιφ Φάινς και τον Μπρένταν Γκλίζον. Ο Γκλίζον πρωταγωνιστεί στο μεταξύ και στο «The Guard» ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζον Μάικλ Μακντόνα, αδελφός του Μάρτιν Μακντόνα που είχε γράψει το σενάριο και είχε σκηνοθετήσει την «Αποστολή στη Μπριζ». Σύμφωνα με το σενάριο, τα ναρκωτικά, το αγοραίο σεξ και το αλκοόλ είναι τα αγαπημένα «χόμπι» και συνήθειες του αντισυμβατικού αρχιφύλακα Τζέρι Μπόιλ, ο οποίος εργάζεται σε μία μεθοριακή πόλη της δυτικής Ιρλανδίας. Όταν μια ομάδα στυγερών εγκληματιών αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, τότε ο Μπόιλ θα προσπαθήσει να τους αντιμετωπίσει μαζί με τον νομότυπο πράκτορα του FBI Γουέντελ Έβερετ. Όπως έγραψαν οι κριτικοί, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο του Τζον Μάικλ Μακντόνα με ιδιαίτερο, καυστικό χιούμορ, προσεγμένη φωτογραφία και σκηνές δράσεις και σασπένς που ξεπερνούν πολλές χολυγουντιανές περιπέτειες. Στο φιλμ που διανέμεται από τη Feelgood Entertainment παίζουν επίσης ο Ντον Τσιντλ (υποψήφιος για Όσκαρ για το «Hotel Rwanda») και ο Λίαμ Κάνινγχαμ.

Για το γυναικείο κοινό τώρα που αρέσκεται στις κομεντί, κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία της 46χρονης ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sex and the city) με τίτλο «I don’t Know how she does it- Μα Πώς τα καταφέρνει» σε σκηνοθεσία Ντάγκλας Μακγκράθ και σενάριο της Αλίν Μπρος ΜακΚένα (η οποία έχει γράψει τα «Ο Διάβολος φορούσε Prada» και το «27 Φορέματα»). Εδώ η Μακ Κένα διασκευάζει για τη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Άλισον Πίρσον, με κεντρική ηρωίδα την εργαζόμενη μητέρα Κέιτ η οποία προσπαθεί να συνδυάσει στην καθημερινότητα της τα πάντα όχι όλες τις φορές με επιτυχία, όπως να είναι συνεπής στη δουλειά της σε μία εταιρεία στη Βοστώνη, να είναι κομψή, καλή και στοργική μητέρα στα δύο μικρά παιδιά της αλλά και πιστή και σέξι σύζυγος στον άνδρα της Ρίτσαρντ που είναι αρχιτέκτονας. Πλάι στη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που ο ρόλος που υποδύεται είναι γνώριμος και ταιριαστός στην ίδια, παίζουν ο Γκρεγκ Κινίαρ του «Καλύτερα δεν γίνεται» και ο Πιρς Μπρόσναν τον οποίο πέρυσι είδαμε στον «Αόρατο συγγραφέα» του Ρομάν Πολάνσκι. Το «Μα πώς τα καταφέρνει» που στις ΗΠΑ ξεκίνησε χλιαρά στα ταμεία με μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, διανέμεται από την Odeon.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ξεκινούν να προβάλλονται και το ντοκιμαντέρ για τους λάτρεις της ταχύτητας και της αδρεναλίνης «ΤΤ3D, Αδρεναλίνη στο κόκκινο» σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ ντε Αραγκές και το σίκουελ της παρωδίας του Τζέιμς Μποντ «Johnny English η επιστροφή» σε σκηνοθεσία Όλιβερ Πάρκερ με τον δημοφιλή Άγγλο κωμικό Ρόουαν Άτκινσον διάσημο από την τηλεοπτική σειρά και τις ταινίες του Mr Bean. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο «Johnny English» είχε κυκλοφορήσει το 2003 ενώ ο Άτκινσον είχε παίξει και σε μία πραγματική ταινία Τζέιμς Μποντ, το «Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ» το 1983 με τον Σον Κόνερι.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture