Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην τελική ευθεία το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Στην τελική ευθεία το ενιαίο μισθολόγιο ...

ΥΠΟΙΚ: Στόχος ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, όχι ο περιορισμός αποδοχών

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και διήρκησε τρεις ώρες.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού, Ντίνου Ρόβλια, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου είναι η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου και όχι «ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά). Το πλαφόν της προσωπικής διαφοράς, διαβεβαιώνει το υπουργείο, θα προσδιοριστεί «με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας».

Όπως διευκρινίζει πάντως, το ζήτημα αυτό στην πράξη, δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα, δηλ. το 90% περίπου, των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις