Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πεζοπορία από τον Τόφαλο στα διόδια και στην Γέφυρα του Ρίου από τους ταξιτζήδες

Πάτρα: Πεζοπορία από τον Τόφαλο στα διόδ...

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου για το "σπάσιμο" της απεργίας

12:53 Σε πεζοπορία έχουν επιδοθεί σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής. Ξεκίνησαν περίπου στις 11:10 από το Τόφαλος και κατευθύνθηκαν προς τα διόδια του Ρίου. Εκεί παρέμειναν για λίγα λεπτά, χωρίς ν’ ανοίξουν τα διόδια και στην συνέχεια άλλαξαν ρότα και οδεύουν προς την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

11:48 Πορεία με τα πόδια από το Τόφαλος προς τα διόδια του Ρίου, πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Στην κινητοποίησε που αποφασίστηκε νωρίτερα σε γενική συνέλευση συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα. Οι ιδιοκτήτες των ταξί δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θ’ αποκλείσουν τα διόδια.

8:19 Ραντεβού στο Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Τόφαλος στο Προάστειο και όχι στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο δίνουν ραντεβού αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, προκειμένου να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση και να καθορίσουν το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί άνοιξαν τα διόδια του Ρίου, επιτρέποντας την ελέυθερη διέλευση των οδηγών.

Την ίδια ώρα, σε κάποια μέρη και κυρίως στα τουριστικά, η απεργία έχει "σπάσει" και ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας,  εμφανίζονται διχασμένοι.Ο Παναγιώτης Σκέντζος., Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί της Πάτρας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου. δηλώνει στο www.thebest.gr για την επιστροφή συναδέλφων του στη δουλειά, ότι πρόκεται "είτε για απειρία είτε για καιροσκοπισμό".

kαι προσθέτει για τη δικαιολογία του τουρισμού: "Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι αν χάσουμε το παιχνίδι, αυτοί που θα πληγούν πρώτοι θα είναι οι ιδιοκτήτες ταξί που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές, γιατί οι τουριστικέ επιχειρήσεις θα μπορούν να αναλάβουν το έργο της μεταφοράς και οι ταξιτζήδες το επόμενο καλοκαίρι θα κάθονται και θα τις κοιτάνε. Ο τουρισμός είναι δικαιολογία προκειμένου κάποιοι να μην συνεχίσουν την απεργία", λέει χαρακτηριστικά.

Αυτοί που πρώτοι επέστρεψαν στο τιμόνι, ήταν οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου και της Κω που αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.  Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου, οι οποίοι μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν την αναστολή της, ενώ η απεργία καλά κρατεί για τους αυτοκινητιστές Μυτιλήνης, σύμφωνα με το www.protothema.gr

Το μεγαλύτερο, ίσως, οικονομικό πλήγμα το έχει δεχθεί η Κρήτη, αφού χιλιάδες ήταν οι τουρίστες που δεν «έδεσαν» στο λιμάνι, καθώς λόγω της απεργίας τα πλοία δεν μπάρκαραν και οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία ήταν άνευ προηγούμενου. Και μπορεί στο Ηράκλειο οι ταξιτζήδες να είναι πιο σκληροπυρηνικοί, όμως δε συμβαίνει το ίδιο και στα Χανιά, όπου το γενικό κλίμα που επικρατεί είναι ότι αυτή η κινητοποίηση πλήττει τον τουρισμό και το νησί ανεπανόρθωτα.  

Όμως, λόγω της έντασης που επικρατεί στο Ηράκλειο είναι αμφίβολο αν θα αυτονομηθούν και αποφασίσουν να προχωρήσουν σε λήξη της απεργίας στο νομό Χανίων.
Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υπάρχουν κανονικά οδηγοί ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν μόνοι τους ότι δε θέλουν να χάσουν άλλο μεροκάματο και «παράνομα» μετέφεραν επιβάτες.

Ανάλογα κινήθηκαν οι ταξιτζήδες και στην Επίδαυρο, ενώ παρόμοια μεμονωμένα περιστατικά συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Υπςενθυμίζεται ότι  μετά από μια συνεδρίαση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν την Τετάρτη να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι το Σάββατο. Την ίδια ημέρα μάλιστα, στις 10 το πρωί, θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

"Θέλουμε συγκεκριμένη απάντηση από το υπουργείο ως το Σάββατο", δήλωσε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις