Ταιριάζουν άψογα με ένα φλιτζάνι καφέ, ένα smoothie ή ακόμα και με μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω
Αυτά τα muffins φράουλας με πρωτεΐνη είναι η ιδανική επιλογή για πρωινό ή σνακ.
Με γιαούρτι και αλεύρι αμυγδάλου για επιπλέον πρωτεΐνη, καθώς και φρέσκες φράουλες που προσφέρουν εκρήξεις γλυκύτητας, αποτελούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Ταιριάζουν άψογα με ένα φλιτζάνι καφέ, ένα smoothie ή ακόμα και με μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω.
Υλικά για τη συνταγή
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1¼ φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
½ φλιτζάνι πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, χωρισμένες
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1½ κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλιτζάνια ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες, χωρισμένες
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφιν ή ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα 1¼ φλιτζάνια γιαούρτι, ½ φλιτζάνι πουρέ μήλου, 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 αυγά, 1½ κουταλάκια του γλυκού φλούδα λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με μια σπάτουλα σιλικόνης, ενσωματώστε απαλά 1 φλιτζάνι φράουλες μέχρι να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Μοιράστε το μείγμα στις έτοιμες θήκες για μάφιν, περίπου ⅓ φλιτζανιού σε κάθε μία. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φράουλες (½ φλιτζάνι) πάνω στα μάφιν, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
- Ψήστε για 5 λεπτά. Χωρίς να αφαιρέσετε τα μάφιν από το φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και ένα ξύλινο σουβλάκι που θα εισχωρήσετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό, για 16 έως 17 λεπτά ακόμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











