Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τουρκία, καθώς το έργο τους δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι.
Από τις 11 φωτιές που ξέσπασαν χθες έχουν τεθεί υπό έλεγχο οι 5 πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες επιχειρούν αυτή την ώρα σε έξι μέτωπα στην Μανίσα, την Σμύρνη και το Χατάι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασών της Τουρκίας, Ιμπραήμ Γιουμακλί οι 6 φωτιές που συνεχίζουν να καίνε βρίσκονται στις περιοχές Ακχισάρ, Κουλα και Αχμετλί της Μανίσα, τις περιοχές Σεφεριχισάρ και Μέντερες της Σμύρνης και την περιοχή Αττάκεια στο Χατάι.
Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Κεμάλ Μεμίσογλου ανέφερε ότι 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις φωτιές, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Γερλίκαγια: 50.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια είπε ότι πάνω από 50.000 άτομα από την Σμύρνη, το Μπιλετζίκ και το Χατάι εκκένωσαν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν υποστεί ζημιές 64 σπίτια, 3 επαγγελματικά κτίρια και 20 αχυρώνες στο Μπιλετζίκ και ακόμη 132 σπίτια και 1 επαγγελματικό κτίριο στην Σμύρνη.
πηγή enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









