Αυτά τα λαχταριστά μπέργκερ με χαλούμι είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο βραδινό ή ένα ξεχωριστό γεύμα
Αναζητάτε μια εύκολη και γευστική συνταγή; Αυτά τα λαχταριστά μπέργκερ με χαλούμι είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο βραδινό ή ένα ξεχωριστό γεύμα.
Το χαλούμι και τα μανιτάρια portobello συνδυάζονται υπέροχα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά για τη συνταγή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μανιτάρια portobello, καθαρισμένα και χωρίς τα κοτσάνια
200 γρ. χαλούμι, κομμένο σε χοντρές φέτες
2 ψωμάκια μπριός, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγούρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
Χυμός από 1 λάιμ
4 κ.σ. χούμους
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
4 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε μία γκριλιέρα ή το μπάρμπεκιου μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Αλείψτε τα μανιτάρια με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και αλατοπιπερώστε τα καλά.
- Τοποθετήστε τα στη γκριλιέρα ή το μπάρμπεκιου και ψήστε τα για 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Εν τω μεταξύ, αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι στις φέτες χαλούμι και στις κομμένες πλευρές των ψωμιών μπριός.
- Ψήστε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι και δυόσμο με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε καλά.
- Για τη συναρμολόγηση των μπέργκερ: Τοποθετήστε ένα μανιτάρι στο κάτω μισό από τα ψωμάκια μπριός και απλώστε πάνω το χούμους.
- Προσθέστε τις φέτες ντομάτας, το μαρούλι και το χαλούμι.
- Ρίξτε από πάνω το μείγμα κρεμμυδιού-ντομάτας, σκεπάστε με το πάνω μέρος από τα ψωμάκια μπριός και απολαύστε αμέσως.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











