Πρώην μαθητής του σχολείου και χωρίς ποινικό μητρώο ήταν ο 21χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο του Γκρατς πριν αυτοκτονήσει
Ο Άρθουρ Α., 21 ετών, είναι ο δράστης της πρωτοφανούς σφαγής σε σχολείο στην πόλη Γκρατς της Αυστρίας, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 11 άτομα, ανάμεσά τους και ο ίδιος, ενώ άλλοι 12 τραυματίστηκαν.
Ο 21χρονος, που αυτοκτόνησε αφού επιτέθηκε κατά μαθητών και καθηγητών του σχολείου φέρεται να κατείχε νόμιμα τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση και να υπήρξε μαθητής του σχολείου, χωρίς όμως να αποφοιτήσει από αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας.
«Αυτή τη στιγμή διατυπώνονται πολλές υποθέσεις και εικασίες και για αυτό πρέπει να δίνουμε ακριβείς πληροφορίες», τόνισε ο Γκέρχαρντ Κάρνερ.
Ο δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο, ενώ η αστυνομία κατά την συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως αυτοκτόνησε στο σημείο μετά την επίθεση, χωρίς να μπορούν να αναφέρουν κάτι παραπάνω για το κίνητρό του.
Ως προς αυτό ίσως φανεί διαφωτιστικό το σημείωμα που φέρεται να άφησε ο δράστης στο σπίτι του και εντοπίστηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με την Kronen Zeitung. Την ίδια ώρα, το αυστριακό Μέσο αναφέρει πως σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Γκρατς, μία ακόμη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 10.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) και ότι στο σχολείο επιχείρησαν περισσότερα από 300 άτομα, ανάμεσά τους και 65 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της ομάδας Cobra. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο εντός 17 λεπτών και δημιούργησαν την απαραίτητη «αλυσίδα διάσωσης» προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος και να έχουν άμεση πρόσβαση τα σωστικά συνεργεία και τα ασθενοφόρα.
Ο Ερυθρός Σταυρός κινητοποίησε άμεσα 160 μέλη και 65 ασθενοφόρα, ενώ ειδικοί ψυχολόγοι βρίσκονται με μαθητές και γονείς οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ. «Η επίθεση δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα μέτρα πρόληψης για τα σχολεία και τους γονείς. Πρέπει αυτά τα μέτρα να τα εμβαθύνουμε και να τα διευρύνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει η συζήτηση και σχετικά με τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής, η οποία στην Αυστρία είναι από τις πλέον φιλελεύθερες στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα περίπου 30 στους 100 πολίτες να είναι νομίμως οπλισμένοι.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









