Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών με 24 κλοπές και λεία 77.000 ευρώ

Αχαΐα:Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών με...

Συνελήφθησαν δύο μέλη της και εξιχνιάσθηκαν συνολικά -24- περιπτώσεις στην Πάτρα, στην Αιγιαλεία, στα Καλάβρυτα και στη Ναύπακτο

Μετά από εντατική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, εξαρθρώθηκε εγκληματική συμμορία, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 24 κλοπές σε οικίες, οχήματα και καταστήματα στην Πάτρα, την Αιγιαλεία, τα Καλάβρυτα και τη Ναύπακτο.

Συλλήψεις και Δικογραφίες
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι δύο ημεδαποί άνδρες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμορία και διακεκριμένες κλοπές. Επιπλέον, δύο ακόμα μέλη της συμμορίας, που έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητούνται από τις Αρχές.

Η Δράση της Συμμορίας
Από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Μάιο του 2025, οι δράστες είχαν εξαπολύσει κύμα κλοπών σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν οικίες, καταστήματα και οχήματα, ενώ δεν δίσταζαν να εκμεταλλεύονται ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι δράστες παραβίαζαν τους χώρους χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας περίπου 77.000 ευρώ.

Μέσα Διάπραξης και Κατασχέσεις
Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τη διευκόλυνση των κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.

Συνεχίζονται οι Έρευνες
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πιθανή εμπλοκή της συμμορίας και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών. Οι Αρχές διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται με αφοσίωση για την εξάρθρωση παρόμοιων εγκληματικών δικτύων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και σε οχήματα, στην Πάτρα, στην Αιγιαλεία, στα Καλάβρυτα και στη Ναύπακτο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Από την έρευνα των αστυνομικών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τον Ιούλιο του έτους 2023 έως και φέτος τον Μάϊο, στην Πάτρα, στην Αιγιαλεία, στα Καλάβρυτα και στη Ναύπακτο, διέπραξαν συνολικά -24- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, οχήματα και καταστήματα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας -77.000 – ευρώ περίπου.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι, είτε παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων οικίες, οχήματα και καταστήματα, είτε διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων με την μέθοδο της απασχόλησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, ενώ κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για τη διάπραξη των κλοπών.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να διακριβωθεί αν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις