Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνέντευξη Τύπου των φορέων για το Φεστιβάλ Κέρκυρας – Ionian Concerts

Συνέντευξη Τύπου των φορέων για το Φεστι...

 

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κέρκυρας – Ionian Concerts.
Στη συνέντευξη  παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, ο Πρόεδρος  του Φεστιβάλ καθηγητής του  Ιόνιου Πανεπιστημίου, Λάμπης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας Αντώνης Μάμαλος, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Όπερας Δωματίου Κέρκυρας, Ρόζα Πουλημένου και ο εκπρόσωπος του Επτά Τεχνών Τόπος Αντρέας Τρύφωνας.
Ο Πρόεδρος  του Φεστιβάλ Κέρκυρας καθηγητής  Λάμπης Βασιλειάδης αναφέρθηκε  στις προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί  και φέτος το Φεστιβάλ, με δεδομένες  τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες,  χωρίς όμως να υποβαθμισθεί  η ποιότητα των εκδηλώσεων.
Ο κ.  Βασιλειάδης επεσήμανε χαρακτηριστικά  ότι: «Φέτος, φιλοσοφία του Φεστιβάλ  ήταν να σεβαστούμε την οικονομική  κρίση και στοχεύσαμε ώστε  να διαμορφώσουμε ένα ποιοτικό  και ελκυστικό πρόγραμμα με  ανέξοδες εκδηλώσεις», τονίζοντας  επιπλέον ότι ο φετινός προϋπολογισμός δε ξεπερνά τις 30.000 ευρώ».
Διάχυση εκδηλώσεων σε όλα  τα νησιά του Ιονίου
Ο κ.  Βασιλειάδης σημείωσε μεταξύ  των άλλων ότι, έγινε προσπάθεια  να διευρυνθεί η συνεργασία  και με άλλους καλλιτεχνικούς  φορείς, γεγονός που επιτεύχθηκε και εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά και την επιθυμία του να εξαπλωθούν οι εκδηλώσεις και στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης  από την πλευρά του αναφέρθηκε  στην επτάχρονη προσφορά του  θεσμού στον τομέα του πολιτισμού, με την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων υψηλού επιπέδου.
«Στόχος  μας», τόνισε ο κύριος Σκούρτης, «είναι να εξαπλωθούν οι εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ και στα υπόλοιπα  Ιόνια νησιά με απώτερο σκοπό  να ενώσουμε τις πολιτιστικές  δυνάμεις του τόπου μας και  να αξιοποιήσουμε το πλούσιο και δυναμικό πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτουμε».
«Ο πολιτισμός»,  συνέχισε ο κ. Σκούρτης, «αποτελεί  για τα Ιόνια νησιά το συγκριτικό  πλεονέκτημα και θα πρέπει  να αξιοποιηθεί ως αιχμή του  δόρατος και για τον τουρισμό  μας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου».

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κέρκυρας – Ionian Concerts. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ καθηγητής του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Λάμπης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας Αντώνης Μάμαλος, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Όπερας Δωματίου Κέρκυρας, Ρόζα Πουλημένου και ο εκπρόσωπος του Επτά Τεχνών Τόπος Αντρέας Τρύφωνας.

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κέρκυρας καθηγητής Λάμπης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ, με δεδομένες τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες, χωρίς όμως να υποβαθμισθεί η ποιότητα των εκδηλώσεων.

Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε χαρακτηριστικά  ότι: «Φέτος, φιλοσοφία του Φεστιβάλ ήταν να σεβαστούμε την οικονομική κρίση και στοχεύσαμε ώστε να διαμορφώσουμε ένα ποιοτικό και ελκυστικό πρόγραμμα με ανέξοδες εκδηλώσεις», τονίζοντας επιπλέον ότι ο φετινός προϋπολογισμός δε ξεπερνά τις 30.000 ευρώ».

Διάχυση εκδηλώσεων σε όλα τα νησιά του Ιονίου

Ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι, έγινε προσπάθεια να διευρυνθεί η συνεργασία και με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς, γεγονός που επιτεύχθηκε και εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά και την επιθυμία του να εξαπλωθούν οι εκδηλώσεις και στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην επτάχρονη προσφορά του θεσμού στον τομέα του πολιτισμού, με την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων υψηλού επιπέδου.

«Στόχος  μας», τόνισε ο κύριος Σκούρτης, «είναι να εξαπλωθούν οι εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ και στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά με απώτερο σκοπό να ενώσουμε τις πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας και να αξιοποιήσουμε το πλούσιο και δυναμικό πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτουμε».

«Ο πολιτισμός», συνέχισε ο κ. Σκούρτης, «αποτελεί για τα Ιόνια νησιά το συγκριτικό πλεονέκτημα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως αιχμή του δόρατος και για τον τουρισμό μας, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture