Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Δημαράς προς νέους αντιδημάρχους: Σηκώνουμε τα μανίκια αφήνοντας πίσω το παρελθόν

Γ. Δημαράς προς νέους αντιδημάρχους: Σηκ...

Δουλειά ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της παράταξη ζήτησε ο Δήμαρχος Πατρέων από τα στελέχη της δημοτικής Αρχής

«Ήρθε η ώρα για έργο». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς μιλώντας νωρίτερα στους νέους αντιδημάρχους και βοηθούς δημάρχου στο δημαρχείο. Παράλληλα, υπογράμμισε με νόημα ότι η δημοτική Αρχή αφήνει πίσω το παρελθόν και κοιτάει μπροστά.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του προς τα νέα στελέχη της δημοτικής Αρχής, και μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα της δημοτικής Αρχής για να συμπληρώσει ευθείς αμέσως ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει απαιτεί πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια και προπαντός αίσθημα ευθύνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σας επέλεξα για να προχωρήσουμε μαζί και να χαράξουμε μια νέα πορεία Για να τρέξουμε τα θέματα του Δήμου που αφορούν τους πολίτες και την ποιότητα της ζωής τους, για να αναμετρηθούμε με τα πολλά ανοικτά μέτωπα και τα συσσωρευμένα προβλήματα όλων των προηγούμενων χρόνων και να δώσουμε λύσεις.

Ήρθε η ώρα της πράξης.

Το  πρώτο εξάμηνο  ήταν για όλους μας μια περίοδος προσαρμογής  στα νέα δεδομένα του Καλλικράτη. Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Καλλικράτης προκάλεσε δυσλειτουργία σε πολλούς τομείς του δημοτικού έργου αλλά και σωρεία  προβλημάτων, νομικών εμπλοκών και  καθυστερήσεων.

Σήμερα, ο Δήμος Πατρέων είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στη χώρα που έχει ολοκληρώσει το έργο της σύστασης και λειτουργίας των νέων οργανισμών του και είμαστε  έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ένα συνολικό σχεδιασμό του δημοτικού έργου, σε όλα τα επίπεδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ουσιαστικής  δουλειάς και ευθύνης για την Πάτρα αλλά και για την παράταξή μας που έχει τη δική της ευθύνη  απέναντι στην πόλη.

Ιδίως σε συνθήκες πολύ δύσκολες δημοσιονομικά, καλούμαστε όλοι να δουλέψουμε σκληρά αφήνοντας στην άκρη όλα τα άλλα.

Για να  διορθώσουμε λάθη,  παραλείψεις και καθυστερήσεις της πρώτης περιόδου που ήταν έως και αδύνατον να αποφύγει κανείς  και να δουλέψει η δημοτική μηχανή σε συνεργασία με όλη την πόλη, με όλους τους πολίτες, όπως τους έχουμε υποσχεθεί και όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε.

Θα προχωρήσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις αντίθετες απόψεις αλλά και σεβόμενοι πάντα την αρχή της πλειοψηφίας που είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας.»

«Οι πατρινοί περιμένουν από εμάς έργο», «σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινούμε δουλειά», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε το δήμαρχος για να υπογραμμίσει πως πλέον η αναμέτρηση της δημοτικής Αρχής είναι με τα προβλήματα της πόλης.
«Αφήνουμε πίσω το παρελθόν, πάμε μπροστά κρατώντας μόνο τα θετικά», σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα όσα προηγήθηκαν στο εσωτερικό της παράταξή του, τα οποία τον έφεραν ένα βήμα πριν από την παραίτηση.

Αναφερόμενος στους στόχους της δημοτικής Αρχής ο κ. Δημαράς σημείωσε πως αυτοί είναι η Καθημερινότητα, η κοινωνική πολιτική η ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό είπε: «Με το νέο δημοτικό σχήμα, προχωράμε σε αποκέντρωση και αναδιάρθρωση  αρμοδιοτήτων με στόχο την καλύτερη λειτουργία και την αποφόρτιση αντιδημαρχιών με μεγάλο όγκο αρμοδιοτήτων που προκαλούσε συμφόρηση. Δίνουμε έμφαση στους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν με την Πάτρα και ορίζουμε υπευθύνους αντιδημάρχους. Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής του πολίτη και στο περιβάλλον ενώνοντας το αντικείμενο του περιβάλλοντος και του πρασίνου, με την αυτεπιστασία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στο νέο εκπρόσωπο Τύπου του Δημάρχου Πέτρου Ψωμά, λέγοντας τα εξής: «Ορίζουμε εκπρόσωπο Τύπου ένα πολιτικό πρόσωπο της παράταξης, τον Πέτρο Ψωμά, ο οποίος θα είναι  υπεύθυνος για την ενημέρωση και την προβολή του δημοτικού έργου.

Ο Πέτρος Ψωμάς όπως και προεκλογικά έβαλε πάνω απ΄όλα το καλό της παράταξης και θυσίασε την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου για να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, έτσι και τώρα θυσίασε τη θέση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ για να αναλάβει τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου και να διευκολύνει το έργο της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που τον τιμά ιδιαίτερα.»

Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους  δεν συμμετέχουν πλέον στο νέο δημοτικό σχήμα, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησαν το Δήμο από θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Δημαράς καταχειροκροτήθηκε από τους νέους αντιδημάρχους και βοηθούς δημάρχου, μετά το τέλος της τοποθέτησής τους στην πρώτη συνάντησή τους που είχε πανηγυρικό τόνο και χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις