Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση για τον θάνατο του Αιγιώτη πρώην Μητροπολίτη Κατερίνης Αγαθονίκου σε ηλικία 87 ετών

Συγκίνηση για τον θάνατο του Αιγιώτη πρώ...

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

Μετά βαθυτάτης θλίψεως, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, και ο νυν Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθονίκου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εστάλη από την γειτονική Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο μακαριστός Γέροντας, καταγόμενος από το Αίγιο, υπήρξε ένας υποδειγματικός και φωτισμένος Ιεράρχης, με πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Η ψυχική του ευγένεια, η άοκνη δράση του, καθώς και η προσφορά του στα εκκλησιαστικά δρώμενα θα συνεχίσουν να αποτελούν για όλους μας ανεκτίμητο κληροδότημα.

Τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο θα εκπροσωπήσει στην Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα τελεστεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος Λουκάτος και ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, οι οποίοι θα μεταβιβάσουν και τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του σεβασμιοτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και του σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Προσευχόμεθα ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του μακαριστού Γέροντος Αγαθονίκου «εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων». Αιωνία αυτού η μνήμη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μα προσθέσουμε πως ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθόνικος (κατά κόσμον Γεώργιος Φατούρος) είχε γεννηθεί στο Αίγιο, στις 6 Μαρτίου 1937 και εκοιμήθη στην Κατερίνη την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. Διετέλεσε Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από το 1985 που εκλέχθηκε έως το Νοέμβριο του 2013 για περίπου 28 χρόνια.

Ο εκλιπών ιεράρχης είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1960 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1964 πρεσβύτερος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις