Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Βασίλης Παστρωμάς «έφυγε» νωρίς

Ο Βασίλης Παστρωμάς «έφυγε» νωρίς
Κώστας Μάρκου

Του Κώστα Μάρκου

Ο Βασίλης Παστρωμάς δεν είναι πια μαζί μας. Ο ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς, ο λαμπρός επιστήμονας ακτινολόγος, ο Άνθρωπος,  πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Βασίλης αφήνει πίσω του ένα ζηλευτό ίχνος που χαρακτηρίζει αυτούς τους λίγους, που το αποτύπωμα του περάσματος τους από τη ζωή αφήνουν ορατά σημάδια στους ανθρώπους που είχαν την τύχη να τους γνωρίσουν. Υπηρέτησε, κυριολεκτικά, τον άνθρωπο πάνω από 30 χρόνια ως γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αυταπάρνηση και ποιότητα. Υπήρξε κορυφαίος στην Κλασσική Ακτινολογία με ειδικό βάρος πανελλαδικής εμβέλειας. Δίδαξε ιατρική και ήθος σε δεκάδες φοιτητές, ειδικευόμενους γιατρούς ακτινολογίας αλλά και γιατρούς λοιπών ειδικοτήτων. Δωρικός, λιτός, σεμνός και ευαίσθητος δημιουργούσε την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι ασθενείς στον γιατρό τους. Δεν επιδίωξε ποτέ την προβολή ούτε την περιττή, προκλητή αναφορά στο πρόσωπο του.

Ταυτόχρονα, περπάτησε από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι τέλους τους φλογισμένους δρόμους της Αριστεράς. Υπήρξε ο καθολικός Αριστερός που συνδύαζε την πολιτική επιλογή με την προσωπική στάση ζωής. Κοινωνικός αλλά και αυστηρός στα ζητήματα αρχών τόσο απέναντι στους άλλους, όσο και απέναντι στον εαυτό του. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε όπου το ευτελές αποθεώνεται και  το άδικο κυριαρχεί θα μπορούσα να πω, παραφράζοντας τον Χρόνη Μίσιο, ότι «δυστυχώς έφυγε νωρίς».

Θα μας λείψει ο Βασίλης Παστρωμάς. Τόσο στην οικογένεια του, όσο και στους φίλους και τους συντρόφους του.

H πολιτική του κηδεία θα γίνει αύριο Δευτέρα 11 πρωί στο Α` Νεκροταφείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις