Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάσχα: Άδειες πόλεις Αθήνα Θεσσαλονίκη αλλά με γεματες ταβέρνες - Βούλιαξαν τα νησιά

Πάσχα: Άδειες πόλεις Αθήνα Θεσσαλονίκη α...

«Βροχή» έπεφταν οι κρατήσεις, με τους καταστηματάρχες να κάνουν λόγο για αδιανόητη κίνηση

Μπορεί οι πόλεις να «άδειασαν», καθώς φέτος είχαμε μια από τις μεγαλύτερες εξόδους για τα νησιά και την επαρχία από κάθε άλλο Πάσχα, αλλά όσοι έμεινα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι θα κάνουν ουρές στις ταβέρνες για περάσουν την ημέρα της Ανάστασης.

 «Βροχή» πέφτουν οι κρατήσεις, με τους καταστηματάρχες να κάνουν λόγο για αδιανόητη κίνηση στην οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Μάλιστα σύμφωνα με το OPEN οι προκρατήσεις να αγγίζουν το 100% ενώ μαζικές είναι και φέτος οι παραγγελίες take away.

 Στο πακέτο η μερίδα το κοντοσούβλι πωλείται στα 11 ευρώ, το κοκορέτσι στα 12 ευρώ και το αρνί πετάει έως τα 38 ευρώ το κιλό.

 Όσοι πήγαν χθες στην αγορά, αναζήτησαν μάταια τις χαμηλές τιμές με τις τιμές στα αμνοερίφια να είναι απλησίαστες για πολλούς.

Αναχώρησαν και οι τελευταίοι εκδρομείς - Άδεια η Αθήνα

Αναχώρησαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής. Αν και οι τιμές των ακτοπλοικών «καίνε»- σύμφωνα με τους εκδρομείς - εκατοντάδες ήταν αυτοί που αναχώρησαν τις τελευταίες ημέρες, με την φετινή έξοδο να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

 Σημειώνεται ότι την, Μ. Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν για κάποιο νησί του Αιγαίου 23.789 επιβάτες και 3.196 οχήματα ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 10.677 επιβάτες και 1.339 οχήματα.

Αυξημένη ήταν και η έξοδος από το λιμάνι της Ραφήνας καθώς 11.756 επιβάτες με 2.555 οχήματα αναχώρησαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων. Από το λιμάνι του Λαυρίου αναχώρησαν συνολικά 4.394 επιβάτες με 987 οχήματα.

 Από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μ. Παρασκευή αναχώρησαν από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου συνολικά 191.830 επιβάτες.

 Βουλιάζουν τα νησιά

Παρά την ακρίβεια πάντως οι πληρότητες των ξενοδοχείων σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς ξεπερνούν το 80%. «Η πληρότητα αυτή τη στιγμή κυμαίνεται μεταξύ του 60-80%» ανέφερε στο OPEN, η αντιπρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάρου, Σοφία Βακιρτζή. Πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν και την Κρήτη για τις πασχαλινές διακοπές του με την πληρότητα να κυμαίνεται γύρω στο 60%.

Άδεια η Αθήνα
 Την πασχαλινή της όψη φανέρωσε σήμερα η Αθήνα, με τους δρόμους στο κέντρο της πόλης να είναι, κατά διαστήματα, έρημοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις