Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολλαπλασιάζονται τα τροχαία ατυχήματα με ποδήλατα

Πάτρα: Πολλαπλασιάζονται τα τροχαία ατυχ...
Ξανάλατος Νίκος

Αιτία η ελευθεριότητα κινήσεων των χρηστών τους και η αδιαφορία των οδηγών Ι.Χ.

Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον στο δελτίο συμβάντων της Τροχαίας Πατρών, τα τροχαία ατυχήματα με την εμπλοκή ποδηλάτων. Νέο ατύχημα μάλιστα είχαμε πριν από λίγο στην Κ. Αχαΐα.

Οι καλοκαιρινοί μήνες βοηθούν την αυξανομένη χρήση του, ενώ ρόλο στην αύξηση όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο παίζει πλέον και η κρίση.

Όμως τα φαινόμενα αυθαίρετης οδήγησης εκ μέρους των χρηστών του ποδηλάτου, κυρίως μέσα σε δρόμους της πόλης, είναι πολλά και ως  αποτέλεσμα  παρατηρείται, η όλο και αυξανόμενη εμπλοκή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Πρέπει να καταλάβουν οι ποδηλάτες, πως ο Κ.Ο.Κ. ισχύει και για αυτούς και πως δεν μπορούν ούτε να κυκλοφορούν ανάποδα στον μονόδρομο, ούτε να παραβιάζουν το κόκκινο σηματοδότη, ούτε να κυκλοφορούν με ταχύτητα σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.

Σίγουρα η Πάτρα μόνο φιλόξενη πόλη προς το ποδήλατο δεν είναι.

Όμως αυτό είναι άλλο και άλλο η προκλητική πολλές φορές οδήγηση ενός ποδηλάτη, που πρώτα και κύρια βάζει σε κίνδυνο την δική του σωματική ακεραιότητα και ζωή.

Μια άλλη παράμετρος είναι η αδιαφορία των οδηγών ΙΧ απέναντι στα ποδήλατα και γενικώς στα μικρού όγκου δίτροχα.

Πρέπει οι οδηγοί να αντιληφθούν, πως πλέον υπάρχει πυκνή κυκλοφορία ποδηλάτων στους δρόμους ακόμα και του κέντρου της πόλης, με οδηγούς κάθε ηλικίας και φύλου, κυρίως το καλοκαίρι, ενώ η εμπλοκή τους σε ατύχημα με ποδήλατο, μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή του ποδηλάτη και περιπετειώδης για αυτή του οδηγού.

Από την πλευρά της και η Τροχαία καλό θα ήταν να ασχοληθεί λίγο με την επισήμανση εν ώρα κίνησης προς τους ποδηλάτες, για την ορθή τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας, έστω και με την μορφή προσωπικής συμβουλής, όταν ο τροχονόμος αντιλαμβάνεται επικίνδυνους ελιγμούς και όχι να περνά απαρατήρητο το γεγονός επειδή… «δεν βαριέσαι, ένα ποδήλατο είναι»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις