Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Τους συγγραφείς Συμπάρδη και Πετρουλάκη φέρνει η "Γωνιά του βιβλίου"

Πάτρα: Τους συγγραφείς Συμπάρδη και Πετρ...
Μαρτάτος Tάκης

Την Τετάρτη 24-4 παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων η «Πλατεία Κλαυθμώνος» του Γιώργου Συμπάρδη και την Παρασκευή στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Αγ. Νικολάου 32 ο Σπ. Πετρουλάκης θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο "Αυγή το θαμμένο τετράδιο"

Όπως ήδη έχουμε γράψει, την Τετάρτη 24-4, στην Πάτρα, στην φιλόξενη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου 241, στις 19.00 θα παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Γιώργου Συμπάρδη με τίτλο «Πλατεία Κλαυθμώνος».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το βιβλιοπωλείο Γωνιά του βιβλίου – Παπαχρίστου και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για το βιβλίο του Γιώργου Συμπάρδη θα μιλήσουν:

οι συγγραφείς Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς και Αντιγόνη Ντόκα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Κρίστυ Κουνινιώτη.

Ο Γιώργος Συμπάρδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια αναδρομή στο παρελθόν της ενηλικίωσης του νεαρού αφηγητή και ταυτόχρονα μια κατάδυση στον θολό βυθό του οικογενειακού περιβάλλοντος.

*Στο μεταξύ η Ασπασία Παπαχρίστου της «Γωνιάς του Βιβλίου» πρόκειται, όπως είδαμε, να υποδεχθεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου αυτή την Παρασκευή 26-4-2024 από τις 19.00 έως τις 21.00, τον αγαπητό συγγραφέα του «Σασμού» και όχι μόνο, Σπύρο Πετρουλάκη. Αφορμή της συνάντησης αυτής είναι η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, με τίτλο «Αυγή, Το θαμμένο τετράδιο» που βγήκε από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες.

Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας. Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη. Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτοί είναι η κόλασή μας».

Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη.

Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

*Ο Σπύρος Πετρουλάκης που αγαπά πολύ την Πάτρα, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και αναγνώστριες του και να υπογράψει αντίτυπα του νέου του μυθιστορήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture