Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτή είναι η πιο σύντομη πτήση στην Ελλάδα - Στον κόσμο διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Η εν λόγω πτήση αφορά τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο

Τα αεροπλάνα εκμηδενίζουν τις αποστάσεις με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να ταξιδέψει σε όποιο σημείο του κόσμου επιθυμεί μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Προκειμένου να γίνει πιο ανάλαφρο το ταξίδι και να περάσει πιο γρήγορα η ώρα κατά την διάρκεια της πτήσης, αρκετοί επιβάτες παρακολουθούν ταινίες, άλλοι ακούνε μουσική, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν να κοιμηθούν.

 Ωστόσο, υπάρχει μια πτήση στην χώρα μας, που δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, καθώς μέχρι να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο και χωρίς να το καταλάβεις, αναμένεται να βρεθείς στον προορισμό σου και να αποβιβαστείς.

Η εν λόγω πτήση αφορά τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο, δεδομένου ότι η κυρίως πτήση διαρκεί μόλις 5 λεπτά, ενώ σε συνδυασμό με την επιβίβαση και την αποβίβαση, το ταξίδι διαρκεί συνολικά 20 λεπτά.

 Εξάλλου, η απόσταση των δύο νησιών είναι μόλις 19,3 χλμ., οπότε η μετάβαση από το Δημοτικό Αερολιμένα Κάσου (ιδρύθηκε το 1983 και έχει μετονομαστεί από το 2021 σε «Μάρκος Μαλλιαράκης») στον Κρατικό Αερολιμένα Καρπάθου (που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1970) γίνεται στο «άψε – σβήσε».

Και αν η παραπάνω πτήση σας φαίνεται σύντομη, υπάρχει και εκείνη που διαρκεί μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, θεωρείται η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο με εμπορική αεροπορική εταιρεία, καθώς η απόσταση που καλύπτεται είναι 2,7 χλμ.

Πρόκειται, ασφαλώς, για την πτήση μεταξύ των νησιών Westray και Papa Westray στο αρχιπέλαγος Orkney της Σκωτίας, όπου η πτήση διαρκεί μόλις 74 δευτερόλεπτα.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις